Photoshop-ban 0 és 1 számok váltakozása mintaként - ezt hogy lehet megcsinálni? Köszönöm! Többi lent!
A teljesen ingyenes, nyílt forrású Imagick-el generálva, parancssorból:
convert -background lightblue -fill blue -size 600x200 -pointsize 30 -kerning 65 label:"01010101\n10101010\n01010101\n10101010\n01010101\n10101010" label.gif
ilyet eredményez:
Nem kell minden kérdést túlbonyolítani, keress rá google-ban hogy pl.: random binary generator.
Első találat:
De ha a kérdést nézem, egy 600x200-as képre 6 sorban véletlenszerűen begépelni 0 és 1-es számokat, rövidebb ideig tart kézzel, mint ahogy ezt a kérdést begépelted.
A betűközöket, hogy milyen távol legyenek egymástól, azt meg alapszíntű tiporgráfia (betűközök)
Köszönöm szépen Mindenkinek a hozzászólását, megy a zöld, ha megírtam ezt a kommentet. És igen, #8 -as én is épp erre gondoltam most délelőtt, hogy mi lenne, ha csak simán begépelném a véletlenszerű számokat, pontosan ugyanúgy, ahogy a feladat mintafotóján is van, mert szerintem Photoshop-ban nem is lehet ilyen véletlenszerű számokat generálni egymás mellé...egyébként így szól szó szerint a feladat:
"A kép háttérszíne világoskék RGB(177, 199, 223) színű legyen! Erre fehér színnel és talp nélküli betűtípussal írja 0-k és 1-ek véletlenszerű sorozatát úgy megválasztva a betűméretet, hogy a mintának megfelelően hat sorral töltse ki a képet!"
Most én feltételezem, hogy ezt Photoshop-ban érdemes megcsinálni, de a másik lehetőségem már csak egy vektorgrafikus progi lenne, vagy a Microsoft Office SharePoint Designer2007, amiben a weboldal-feladatot csinálom...egyébként ez egy érettségi feladat, tehát csak gyakorláshoz kellene a megoldás...én meg egy huszonéves srác vagyok, aki csak most döntött úgy, érettségizni akar infóból, aztán egyetem, stb...
Köszi a segítségeteket még egyszer, nem is gondoltam volna, hogy ennyien írtok, hozzászóltok, ráadásul nem hülyéztetek le... üdv!
Egyébként így néz ki a megoldott fotó (amin 'Az internet története' feliratnak is szerepelnie kell):
Ezt persze nem én hoztam össze, hanem megoldás tartozik a feladatokhoz, csak kár hogy képszerkesztésnél nem egy .psd fájl a megoldás, hanem csak a kész fotó...így hogy találja ki az ember, hogy lett megcsinálva, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!