Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Photoshop-ban 0 és 1 számok...

Photoshop-ban 0 és 1 számok váltakozása mintaként - ezt hogy lehet megcsinálni? Köszönöm! Többi lent!

Figyelt kérdés
Tudja valaki, hogy ha van egy 600 x 200 pixeles rétegem Photoshop-ban, akkor hogy lehet erre kiíratni a 0 -nak és az 1 -nek (tehát a 0 és 1 számoknak) véletlenszerű sorozatát mintaként? A 0 és 1 betűtípusa, mérete nem lényeges...a méretük mondjuk annyiból igen, hogy 6 sort kell csinálni a 0 -k és 1 -esek véletlenszerű sorozatából...a mintafotón a 0 -k és 1-esek vízszintesen vannak egymás mellett véletlenszerűen hol a 0 hol az 1, és ebből van 6 sor egymás alatt...Big Big Respect aki egyáltalán tud segíteni...habár szerintem ez elég nehéz feladat? Köszönöm azért, ha csak végigolvastál is.

2017. ápr. 8. 00:14
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Ja és a Photoshop legelső verziójában kellene ezt megcsinálnom, de ha valakinek jobb verziója van és azzal tudja a megoldást, feltételezem azt is tudom hasznosítani..vagy? :)
2017. ápr. 8. 00:17
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem az első verziót, de nem tűnik lehetetlennek. Először is csinálnod kell egy kis képet(most nem fogom kiszámolni hány×hány pixeleset) ebbe beleírod a 0-át. Majd ebből csinálsz egy mintázatot. Ezt megismétled az egyessel is. Ezek után csinálsz két réteget egy új 600×200-as doksiba, majd az egyik réteget kitöltöd az egyeseket tartalmazó mintával, a másikat a 0-ással. Ezután dobsz rájuk egy rétegmaszkot. A rétegmaszk alapja egy nagyon kesze kisze kusza erősen kontrasztos képnek kell lennie. Ezt a képet méretezd át akkorarára amennyi sorra és oszlopra van szükséged, vagy ragadd ki egy részletét, ami elég kaotikusnak tűnik neked. Nyomj rá egy szintek, majd egy határérték-ket. Állítgasd az értékeket addig amíg elég össze vissza lesz. Egyesítsd a rétegeket, majd méretezd át 600×200-ra(olyan metódust válassza ami éles széleket eredményez). jelöld ki az egészet és másold, majd illeszd be a másik doksi rétegmaszkjaiba. Az egyik rétegmaszkot invertáld a ctrl+i-vel. Elvileg összevissza egyesek meg 0-ál lesznek.
2017. ápr. 8. 00:38
 3/20 anonim ***** válasza:
54%
Most látom, hogy weblapkészítés a téma. Biztos PS-el kell ezt neked megoldanod? Ennél pazarlóbb megoldás, mint ezt kép formátumban kiküldeni egy böngészőre nincs.
2017. ápr. 8. 00:46
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

A teljesen ingyenes, nyílt forrású Imagick-el generálva, parancssorból:

convert -background lightblue -fill blue -size 600x200 -pointsize 30 -kerning 65 label:"01010101\n10101010\n01010101\n10101010\n01010101\n10101010" label.gif

ilyet eredményez:

[link]

2017. ápr. 8. 01:05
 5/20 anonim ***** válasza:
54%
Az 1.0 1990 februárjában került ki, kizárólag macre - van egy olyan érzésem, hogy nem ezt használod..
2017. ápr. 8. 05:21
 6/20 anonim ***** válasza:
48%
Legelső verzió az, sok sikert.
2017. ápr. 8. 09:14
 7/20 sharkxxx ***** válasza:

Másolj ki ebből valamit:

[link]

(Amúgy ezt nem Photoshop-pal készítettem, hanem Delphi-vel.)

2017. ápr. 8. 09:27
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell minden kérdést túlbonyolítani, keress rá google-ban hogy pl.: random binary generator.

Első találat:

[link]

De ha a kérdést nézem, egy 600x200-as képre 6 sorban véletlenszerűen begépelni 0 és 1-es számokat, rövidebb ideig tart kézzel, mint ahogy ezt a kérdést begépelted.

A betűközöket, hogy milyen távol legyenek egymástól, azt meg alapszíntű tiporgráfia (betűközök)

2017. ápr. 8. 10:06
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek a hozzászólását, megy a zöld, ha megírtam ezt a kommentet. És igen, #8 -as én is épp erre gondoltam most délelőtt, hogy mi lenne, ha csak simán begépelném a véletlenszerű számokat, pontosan ugyanúgy, ahogy a feladat mintafotóján is van, mert szerintem Photoshop-ban nem is lehet ilyen véletlenszerű számokat generálni egymás mellé...egyébként így szól szó szerint a feladat:

"A kép háttérszíne világoskék RGB(177, 199, 223) színű legyen! Erre fehér színnel és talp nélküli betűtípussal írja 0-k és 1-ek véletlenszerű sorozatát úgy megválasztva a betűméretet, hogy a mintának megfelelően hat sorral töltse ki a képet!"

Most én feltételezem, hogy ezt Photoshop-ban érdemes megcsinálni, de a másik lehetőségem már csak egy vektorgrafikus progi lenne, vagy a Microsoft Office SharePoint Designer2007, amiben a weboldal-feladatot csinálom...egyébként ez egy érettségi feladat, tehát csak gyakorláshoz kellene a megoldás...én meg egy huszonéves srác vagyok, aki csak most döntött úgy, érettségizni akar infóból, aztán egyetem, stb...

Köszi a segítségeteket még egyszer, nem is gondoltam volna, hogy ennyien írtok, hozzászóltok, ráadásul nem hülyéztetek le... üdv!

2017. ápr. 8. 10:16
 10/20 A kérdező kommentje:

Egyébként így néz ki a megoldott fotó (amin 'Az internet története' feliratnak is szerepelnie kell):

[link]

Ezt persze nem én hoztam össze, hanem megoldás tartozik a feladatokhoz, csak kár hogy képszerkesztésnél nem egy .psd fájl a megoldás, hanem csak a kész fotó...így hogy találja ki az ember, hogy lett megcsinálva, nem?

2017. ápr. 8. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!