Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi lehet a gond a php email-lel?

Duzzogó medúza kérdése:

Mi lehet a gond a php email-lel?

Figyelt kérdés

Ha a head részbe beírom, hogy :

$headers[] = 'From: <valami@valami.hu>';

Persze valós emailt adok meg, akkor nem érkezik meg sehova, semmilyen email címre. Próbáltam már a php dokumentációban lévő html email-t is, de azzal teljesen ugyanez a helyzet. Az ininet tárhelyéről próbálom küldeni a levelet regisztráció megerősítésére.

Tudnátok valami helyes formátumot bemásolni, linkelni ide, ami mindenhol működik, és tudom vele jelezni, hogy honnan a francból kapta a levelet a delikvens? Kicsit idegesítő, hogy a php manualban lévő sem működik. Van erre bármi megoldás?

konkrétan ezt is bemásoltam már (az Example #4 Sending HTML email címszó alatt):

[link]

Köszi előre is!

#PHP mail #php email #php html email
2017. ápr. 6. 16:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ja, amúgy találtam megoldást.

Free smtp szerver 9000 email-ig havonta. Annyim valszeg egy darabig nem lesz:

[link]

Adnak saját kódot is hasonlót, mint a phpmailer, így azt használom. A html mail funkciója is jól működik. Nekem ez tökéletesen megfelel, köszönöm azoknak, akik válaszoltak!

2017. ápr. 6. 21:41
 12/17 anonim ***** válasza:

Te egy ács vagy, aki a 25 grammos hobbikalapáccsal megpróbálja beverni a kétszázas szöget. Mondták neked, hogy használj normális, fél kilós kalapácsot, mert azzal érsz is valamit. Mire te, "mit értek én ehhez, én csak ácsolok, azt se tudom mi az a kalapács". Érted?

Nem tudod használni az eszközeidet, és úgy tűnik, még az akarat sincs meg benned, hogy megismerd azokat.

Szóval a teendőd:

Leszeded a PHPMailer-t: [link]

Lecopyzod a példát: [link]

És használod.

Én nem vagyok programozó, de nekem 10 perc volt beüzemelni (SSL-es SMTP-hez), úgyhogy te is meg tudod tenni, ha akarod.

2017. ápr. 7. 08:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Most már nekem is van működő smtp szerverem, de akkor már a saját script-jüket használom, ha van nekik. Ugyanazt tudja, mint a phpmailer.
2017. ápr. 7. 10:13
 14/17 anonim ***** válasza:

#9: 0 pontot sikerült össze kaparnom a kérdéseiden.

Akkor esélytelen vagyok!? :)

2017. ápr. 7. 11:30
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező:

"Pl a SESSION az globális változó, anélkül nem tudom hogy lehetne megoldani egy sima bejelentkezést. "

Az igaz megvan, hogy a kérdés nyilvánvalóan általad definiált globális változókról beszélt, és nem a PHP által neked adottakról, amiket nem mellesleg szuperglobálisnak neveznek? Ezt szerintem illene neked is tudnod, így nem keveredsz ilyen hibába többet.

"De gondolom hozzád képest mindenki vérpistike, és a világon csak te tudsz jól kódolni"

Mert számonkért rajtad olyan alapelveket, amik kb. a webfejlesztés alappillérei?

"Nekem van egy script-em, ami array_keys-zel meghatározza a POST tömbben érkező kulcsokat, a kulcsok szerint definiálok egy reguláris kifejezésekből álló asszociatív tömböt, majd egy function-nel és egy ciklussal automatikusan egyeztetem a post adatokat és a regexp tömb kulcs szerinti reguláris kifejezését, így validálom a bejövő adatokat automatikusan. Így nem kell ezerszer leírnom a preg_match függvényt, a végeredményt pedig a post key-k szerinti asszociációs tömbben tárolom. Ebben az esetben mysqli_real_escape_string-re sincs szükség. "

OK, itt egyszerűen elszomorodtam. Hogy a Ponyvaregényt átfogalmazzam: Prepared statements, motherf...er, do you speak it!?

Még egyszer: Ezek jótanácsok, amik biztonságosabb, jobb, átláthatóbb, karbantarthatóbb kód írásához vezetnek, és nálam meg nálad jóval okosabb, tapasztaltabb emberek foglalták itt össze neked. Főleg a prepared statement-ek használatát kérlek fogadd meg.

Megj. én is 77%-os vagyok, de nem a kérdőív összeállítója, kérlek ne tulajdonítsd nekem az ő sikerét.

2017. ápr. 7. 17:02
 16/17 A kérdező kommentje:

"Mert számonkért rajtad olyan alapelveket, amik kb. a webfejlesztés alappillérei?"

Milyen jogon kér rajtam számon bármit is? Mellesleg teljesen jó a paraméteres lekérdezés kifejezés, mert így hívjuk magyarul a prepared statement-et. Amúgy szerintem te ő vagy egy másik nick-el. :D Ha te 70%-os vagy, az a te bajod, én eddig nem ütköztem olyan programozási problémába, amit ne tudtam volna professzionális módon megoldani. Lám ezt is megoldottam, és nem a phpmailer használatával volt gond, hanem az smtp-vel amit használni szerettem volna.

2017. ápr. 7. 18:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Nos, láthatólag tisztában vagy a dolgokkal. De akkor hogy lehet, hogy az SMTP és a PHPMailer használata kimaradt?

A saját eljárásod regexp-ekkel gondolom a kívánt formára szűri az inputokat, de mi van akkor ha szükséges lenne, hogy a user tudjon pl aposztrófot tenni az adatba, tehát ne is szűrje ki, de ne is okozzon SQL injection sebezhetőséget?

Amúgy PDO-t használsz vagy valami mást?

2017. ápr. 7. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!