Phpban hogy tudom megcsinálni hogy egy submitra kattintva listázza ki a mysql adatbázis tartalmát?
Én erre gondolok:
<?php
include("..//mysql.php");
$ok=0;
if(isset($_POST['ok'])); {
mysql_query("SELECT * FROM tabla ORDER BY Név");
}
?>
<form action="index.php" method="post">
<table>
<tr>
<td>Bér és Név kilistázása</td>
<td>
<input type="submit" name="ok" value="Listázás"/>
</td>
</tr>
</table>
</form>
A localhost helyett próbáld a 127.0.0.1
-et írni, elvileg ugyan az, de nem lehet tudni az ilyen ingyenes tárhelyeknél.
Illetve az atw fórumon most olvastam, hogy a db neve is a felhasználóneved, tehát mysql_select_db("felhasználónév")
Köszi!
Na az van hogy a hibát kiírja még mindig.De a submitra kilistázza a dolgokat,csak elég furán.
De nézd meg:
www.kidrock.atw.hu
Nagyon köszi!
Holnapután leszek újra.Szeretném megkérdezni,hogy ha esetleg elakadok akkor írhatok a mailedre?
Mert van még vissza a feladatomból,csak nem mindig van rá időm.
Nincs is külön a html a php -tól, az egész az index.php -ban van, ezért írja ki a hibaüzenetet, amikor először belép, akkor nem tud lefutni a lekérdezés (mert nem nyomtad le a gombot), ezért az érvénytelen, ahogy közli is. Én úgy gondoltam, hogy az index.html -be tedd az egész html részt, a php-t pedig az index.php -ba, így nem fut le egyszer adatok nélkül, és nem lesz hibaüzenet.
Ha mégis így akarod megoldani, akkor pedig ajánlom, hogy az egész php részt (a <?php) után tedd be egy feltételbe (if(isset($_POST['ok'])), és ne fusson le belőle semmi, ha az ok hamis.
Látom, a kiíratást a kommentem írása közben megoldottad.
Ja most már értem.Oké megpróbálom így akkor.
Nagyon köszi még egyszer!
Amit még így gyors megkérdeznék,az az hogy nem értem hogy kellene ezt az index.htm/php-t megcsinálni.Mert ha mindkettőnek index a neve akkor úgy látom hogy a php-sat
futtatja le,mert ugyanott van a hiba.
Illetve azt még,hogy ha beírom a if isseteset csak úgy,akkor meg kell adnom hogy $ok=0;
Sajnos nem vagyok még benne otthon annyira...
$ok=0;
Ezt nem kell megadnod, mint ahogy említettem is egy korábbi hózzászólásomban, az if -hez semmi köze (mivel az $_POST[ok] és nem $ok).
A másik problémádra nem tudom mi a megoldás (atw -m sohasem volt), általában az index.html -t kell hogy megnyissa alapértelmezésben. (azt hiszem ezt is lehet állítani a .Htacces fájlban, de ez ingyenes tárhelyen nem szokott elérhető lenni, de egy próbát megér)
Ha van, akkor ezt kell megkeresni (illetve erre kell átírni) DirectoryIndex index.html
nem olvastam végig a válaszokat, de az első oldalon javasolt megoldásban, az alapvető hibákon kívül feltűnt, hogy mysql_fetch_array()-t használsz és a sorokra $valtozo['nev'] formában hivatkozol, ami így nem kóser, hogy label szerint tudj hivatkozni, ahhoz mysql_fetch_assoc()-ot kéne használnod.
Leírom mit gondolok:
/* mysql.php */
<?php
$dbhost = 'xxxxxx';
$dbname = 'xxxxxx';
$dbuser = 'xxxxxx';
$dbpass = 'xxxxxx';
$link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
mysql_select_db($dbname, $dblink);
?>
<?php
include("../mysql.php");
if(isset($_POST['ok'])){
echo '<table>';
$result = mysql_query("SELECT * FROM tabla ORDER BY Név");
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
echo '<tr>';
echo '<td>'.$row['nev'].'</td>';
echo '<td>'.$row['email'].'</td>';
echo '</tr>';
}
echo '</table>';
}
?>
<form action="index.php" method="post">
<table>
<tr>
<td>Bér és Név kilistázása</td>
<td>
<input type="submit" name="ok" value="Listázás" />
</td>
</tr>
</table>
</form>
Az indexes dologról annyit, hogy ha van index.php és index.html, akkot ált. a php-t preferálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!