Domain regisztráció, weblap készítés hogyan is?
Sziasztok!
Barátom megkért, hogy csináljak neki egy weboldalt .hu domainnal. A cégüknek kéne. Régebben ecsináltam magamnak is ilyen ingyenes .bugs.com osat. Ott az volt a helyzet,hogyregisztráltam, beírtam a weboldal cimet amit akartam és kaptam kb 100 mega tárhelyet, ftp hozzáférést. Ftp ről beléptem, tök üres volt ugye, és én saát magamnak feltöltöttem egy wordpresses weblapot talán. És onnan tutam szerkesztgetni. De hogy is működik ez pontosan? Néztem már ilyen oldalakat, tárhely.hu rackhost stb. Annyi a dolgom, hogy beregisztálok, beirom a domaint amit akarok, kiválasztok egy tárhelyet tőlük és fizetek kártyával, majd küldik az dtp hozzáférést amier azt töltök fel amit akarok? Korlátlan mysql mit jelent? Mysql egy webmotor ha joltudom, ez azt jelenti, hogy előre fentvan a tárhelyen?
1. Először is mondd meg a barátodnak, hogy ha fontos neki a cégük hírneve, akkor készíttessen egy normális weblapot egy hozzáértő, erre szakosodott céggel. Ez persze pénzbe kerül, de megéri a ráfordítást.
2. Ha mindenáron "szaré-húgyé" összetákolt lap kell, akkor legalább tegyél fel egy Drupal-t vagy Wordpress-t és szerezz nekik valami igényesebb template-et, hogy nézzen is ki valahogy.
3. .hu domain Forpsi-nál 1600+fa 2 évre, ettől olcsóbbat nem találsz, de érdemes a cég nevére regisztráltatni.
4. Tárhelyek vannak olcsón vagy ingyen is, nézz szét. A MySQL nem webmotor, hanem adatbáziskezelő és a "korlátlan" nem azt jelenti, hogy fent van a szerveren, hanem hogy nincs korlátozva az adatbázis mérete és/vagy a létrehozható adatbázisok száma.
Mennyit szánnak amúgy a weboldalra, azt lehet tudni? Ill. mivel foglalkozik a cég?
MySQL nem adatbáziskezelő kedves #1, hanem adatbázis szerver. :)
Kezelő meg mondjuk: MySQL Workbanch program, vagy maga a PHP PDO.
A MySQL egy RDBMS (Relational DataBase Management System), azaz Relációsadatbázis-kezelő rendszer.
Ennek része a szerver és a kliens is.
Ha már kioktatsz...
Forpsinál van pár oldalam és okés. Ha kezdő cég, nagyon is elég, 4 országban is kínálják szolgáltatásukat.
Ha erősebb kell akkor Websupport.sk, ők is 3 országban dolgoznak már(magyarban Webonic.hu címen mert foglalt volt a domain név)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!