Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Domain regisztráció, weblap...

Bariii kérdése:

Domain regisztráció, weblap készítés hogyan is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátom megkért, hogy csináljak neki egy weboldalt .hu domainnal. A cégüknek kéne. Régebben ecsináltam magamnak is ilyen ingyenes .bugs.com osat. Ott az volt a helyzet,hogyregisztráltam, beírtam a weboldal cimet amit akartam és kaptam kb 100 mega tárhelyet, ftp hozzáférést. Ftp ről beléptem, tök üres volt ugye, és én saát magamnak feltöltöttem egy wordpresses weblapot talán. És onnan tutam szerkesztgetni. De hogy is működik ez pontosan? Néztem már ilyen oldalakat, tárhely.hu rackhost stb. Annyi a dolgom, hogy beregisztálok, beirom a domaint amit akarok, kiválasztok egy tárhelyet tőlük és fizetek kártyával, majd küldik az dtp hozzáférést amier azt töltök fel amit akarok? Korlátlan mysql mit jelent? Mysql egy webmotor ha joltudom, ez azt jelenti, hogy előre fentvan a tárhelyen?

2017. márc. 30. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Először is mondd meg a barátodnak, hogy ha fontos neki a cégük hírneve, akkor készíttessen egy normális weblapot egy hozzáértő, erre szakosodott céggel. Ez persze pénzbe kerül, de megéri a ráfordítást.

2. Ha mindenáron "szaré-húgyé" összetákolt lap kell, akkor legalább tegyél fel egy Drupal-t vagy Wordpress-t és szerezz nekik valami igényesebb template-et, hogy nézzen is ki valahogy.

3. .hu domain Forpsi-nál 1600+fa 2 évre, ettől olcsóbbat nem találsz, de érdemes a cég nevére regisztráltatni.

4. Tárhelyek vannak olcsón vagy ingyen is, nézz szét. A MySQL nem webmotor, hanem adatbáziskezelő és a "korlátlan" nem azt jelenti, hogy fent van a szerveren, hanem hogy nincs korlátozva az adatbázis mérete és/vagy a létrehozható adatbázisok száma.

Mennyit szánnak amúgy a weboldalra, azt lehet tudni? Ill. mivel foglalkozik a cég?

2017. márc. 30. 20:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Szép igényes lesz biztosan.
2017. márc. 30. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:

MySQL nem adatbáziskezelő kedves #1, hanem adatbázis szerver. :)

Kezelő meg mondjuk: MySQL Workbanch program, vagy maga a PHP PDO.

2017. márc. 31. 10:12
 4/8 anonim ***** válasza:

A MySQL egy RDBMS (Relational DataBase Management System), azaz Relációsadatbázis-kezelő rendszer.

[link]

Ennek része a szerver és a kliens is.

Ha már kioktatsz...

2017. márc. 31. 10:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a kérdésembe bele is írtam, hogy worpresst akarok rá. Megnéztem ezt a Forpsit igen, jónak tűnik. De ez az egész tárhely dolog nála nem tiszta. Hogyan kötök össze egy tárhelyet egy domainnel? A tárhely magában mit tartalmaz? Nekem egy olyan tárhely kell, amin nincsen semmi sem, én töltöm magamnak fel rá a worpresst. Vagy ez már egy webszerver? Ne nézzetek hülyének kérlek. A szép és igényesre annyit rreagálnék, hogy annnyi kell az oldalra, hogy elérhetőség, meg pár kép.. Letöltök egy témát, képeket kicserélem és kész nem nagy kunszt, annyi a baj, hogy én idáig atw.hu és vlaami bugs3.com ról csináltam csak lapot, ott meg nem kellet tárhellyel bibelödni éppen ezért nem értem. Köszönöm előre is!
2017. ápr. 2. 21:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha forpsi-tól veszel tárhelyet is, akkor összekötik neked. Ha nem, akkor a tárhely szolgáltatótónál meg kell adnod, hogy milyen domain nevet akarsz használni (hiszen nem csak a te lapod fog futni azon a szerveren), kapsz egy IP címet, azt pedig a domain név DNS beállításaiban (ezt Forpsi felületén tudod szerkeszteni) megadod az A rekordban.
2017. ápr. 3. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
#1 az ininet.hu valamivel "occsóbb" XD
2017. ápr. 4. 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Forpsinál van pár oldalam és okés. Ha kezdő cég, nagyon is elég, 4 országban is kínálják szolgáltatásukat.

Ha erősebb kell akkor Websupport.sk, ők is 3 országban dolgoznak már(magyarban Webonic.hu címen mert foglalt volt a domain név)

2017. máj. 30. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!