Ha ugyanaz a szerver adja a DNS szervert meg magát a webszervert az lehetséges?
3: Nincs elsődleges meg másodlagos szerver, a DNS nem priorizálja a szervereket, egyenrangú mindegyik. Műszakilag lehet ugyan olyan megoldás, amikor az egyik veszi át a másiktól zónatraszferrel az adatokat, de ez a felállás egyre kevésbe jellemző, mert általában valami sql vagy ldap backend van a dns-ek mögött, ami replikációval vagy máshogy osztja meg az adatot a szerverek között.
Tehát az elsődleges meg másodlagos elnevezés már a múlt öröksége inkább :)
Ez a DNS prioritás érdekelne. A regisztrátoromnál beállítottam a VPS-en lévő IP címet mint Private DNS IP cím.
viszont meg volt adva emellett a domain regisztrátornál egy régebbi hosting DNS.
Legyen hostgator.
A hostgator ad olyan dns címet, hogy mondjuk ns1234.hostgator.com
ns1235.hostgator.com, kettőt ad.
na most ezek sajnos bennmaradtak a másik hostingnál lévő VPS-nek a BIND DNS rekordjai között, passzolom miért volt beleírva.
Régóta nem volt használva a hostgatoros hosting, le lett mondva hónapokkal korábban, erre egyik napról a másikra a VPS webszerver tartalma helyett egy vadidegen tartalom jött be a hostgator egy szerveréről.
Nem értettem miért.
Persze gyorsan töröltem a VPS webszerveren a BIND DNS rekordok közül a hostgatoros DNS címeket.
Nem értettem miért működött addig jól minden, hiába volt benn a régi hostgator DNS címek IS a rekordok között a VPS-en.
Kicsit bonyolult, ember legyen a talpán aki kibogozza, de remélem érthető.
mi történhetett?
Valaki a hostgatornál szándékosan az én domainemre ráutazott?
észre vette, hogy DNS kérések mennek a hostgatoros DNS címekre?
nem értem hogy tudta "eltéríteni" a domainemet a hostgatoros
szerverre...
"Nincs elsődleges meg másodlagos szerver"
Maradjunk annyiban, hogy van, nem hiába nevezik így.
"a DNS nem priorizálja a szervereket, egyenrangú mindegyik"
Nem is állítottam ennek ellenkezőjét.
"amikor az egyik veszi át a másiktól zónatraszferrel az adatokat"
Igen éppen ezért másodlagos a másodlagos szerver, mert az elsődlegesről viszi át az adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!