Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mail szerver admin láthatja a...

Mail szerver admin láthatja a címzettet?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy enyém a "valami.hu" domain, XY pedig küld egy emailt a "kutyafule@valami.hu" címre, azonban ilyen email fiók nem létezik az oldalamon. Meg tudom nézni, hogy milyen címre ment a levél? (megfelelő beállításokkal persze)
2017. febr. 21. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
igen
2017. febr. 21. 12:50
 2/7 anonim ***** válasza:
A levelezőszerver általában naplózza a sikertelen kézbesítéseket is. Ha hozzáférsz a levelezőszerver naplóállományához, akkor ott látható - Postfix és Exim esetén "550 5.1.1 : Recipient address rejected: User unknown" jellegű üzeneteket keress.
2017. febr. 21. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs a szerver felkészítve rá, akkor az mail szerver vissza dobja, hogy nem létezik.

De az is megoldható, virtuális levelezési címeknél, hogy mindent 1 címre irányítasz, így ha kutyafile@ vagy kutyafule@ akkor is meg kapod. :-)

2017. febr. 21. 13:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Akkor már csak a domaint (ami jelenleg foglalt) kell megszereznem valahogy, és vissza tudom szerezni a facebook fiókomat. :D
2017. febr. 22. 09:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Attól, hogy a domain név tulajdonosa leszel, még nem leszel admin azon a szerveren, amire most ez a domain név van irányítva.

Meg miért adnák el neked a domain nevet, ugye....

2017. febr. 25. 19:33
 6/7 A kérdező kommentje:

nekem nem is kell a mostani szerver, csak a domain, azt a levelet akármikor kiküldhetem

az előző kommentben azt a csak-ot macskakörmök közé kellett volna raknom... én sem gondolom, hogy könnyű feladat :D

2017. febr. 26. 01:46
 7/7 A kérdező kommentje:
bízom benne, hátha megszűnik az oldal a közeljövőben, ugyanis nincs mögötte semmi komoly vállalkozás
2017. febr. 26. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!