Milyen ingyenes web programokat tudtok?
A gépeden futtathatsz webszervert, pl. XAMPP
Ezt (ha internetszolgáltatódtól kapsz) publikus IP -n ellehet érni.
Hogy mit futtatsz rajta, milyen CMS -t az rajtad múlik csak!
Letölthetsz és telepíthetsz rá akár WordPress -t, Joomla -t...
ja'h ha valamilyen címen akarod elérni mint pl. valami.hu
akkor ahhoz első körben meg kell venned a domain nevet.
Majd minden futtatáskor frissítened kell a domain regisztrátoránál az A recordot a publikus IP címedre.
Ezután várni kell egy keveset, ma már általában 1 óránál kevesebb idő mire frissül a DNS kiszolgálóknál.
Ha nem akarsz ezzel szenvedni mindig, akkor FIX IP címet kell venned, vagy pl. No-IP szerű rendszerben regisztrálnod és a gépedről futtatni kliens programját.
A No-IP -s címed megadhatod DNS rekodnál CNAM -ként így akár milyen felső szintű nevet dinamikus IP -re tudsz irányítani.
Én megoldásom:
- Vettem egy olcsóbb (integrált CPU-s) alaplapot + RAM + HDD, amire feltoltam egy CentOS rendszert
- Router-t egyes portjait ráállítottam
- [link] -ra beregisztráltam és csináltam magamnak egy ingyenes DDNS címet és a gépre feltelepítettem az IP frissítő programot
Eredmény: domain címmel bárhonnan elérem a szerverem. Mint SSH, SFTP, HTTP portokon.
+ Azt telepítek rá amit akarok :D Így akár WebSzerver WebAdminnal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!