Szerintetek hogyan javíthatnám, népszerűsíthetném az új blogomat?
Mobilon (WP 8.1, IE) nálam sem látszódnak a sorvégek, PC-n viszont igen.
De ez a blog túl magányos :D
Annyira, hogy még tartalom sincs. Így mégis mihez kellene, hogy hozzászóljanak a kedves userek? Az, hogy "legyél boldog mer' legyél boldog" nem tartalom. Ezen a blogon nincs egy fő téma, ami köré bármilyen közösség szerveződhetne. A "magány" nem az, az egy olyan általános fogalom, amivel nem lehet túl sok mindent kezdeni (azon kívül, hogy odakommentelem, "én is baromi magányos vagyok:(" és kb. ennyi).
Legyen a blogon valami vezető téma, ami felkelti az emberek érdeklődését, legyenek cikkek (a magányról, annak kezeléséről, leküzdéséről, stb.). Legyen valami fonal, amit te indítasz, a közösség tagjai pedig felvehetik.
Másrészt, a dizájn tényleg nem túl bíztató. Ezen mindenképp kellene módosítani.
Harmadrészt, egy klasszikus blogfelület, mint a tiéd, nem túlzottan alkalmas _tartalmas_ közösségi megnyilvánulásokhoz (pláne úgy, hogy a képernyő szélességének felét sem elfoglaló kis szövegdobozba kéne írnom a nyűgöm). Lehet ugyan posztolgatni, de erre mégis alkalmasabb egy fórum jellegű felület, ahol topikokra van osztva az oldal (az nem baj, ha csak 1-2 topik van, túlzásba vinni sem kell), időrendbe rendezhetők a hozzászólások, módosítható a default poszttördelés (hány darab poszt látszódjon), stb.
Édes istenem, ez szörnyű!
Dizájn szempontjából:
1920x1200-as monitoron nézem, a legfrissebb Google Chrome-mal.
- Nekem nem vágja le a sorokat, viszont a képernyőm fele üres.
- 2017 van. Az emberek többféle eszközt használnak a weblapok megjelenítésére: jobb és rosszabb monitorok mellett, tabletet, okostelefont. Az alapelvárás, hogy MINDEN eszközön megjeleníthető legyen és normálisan nézzen ki.
- Nyolcaska nem jár messze az igazságtól: ez az emós vacak 10 évvel ezelőtt volt menő a kamaszok egy nagyon szűk rétegében. Hogy miért fontos ez neked? Mert az emberek ezt meglátják és rögtön elnavigálnak. Az a korosztály, akit meg szeretnél szólítani, végképp.
- 3 bejegyzés, 2x nem sikerült egyformára beállítani a betűket (méret, betűtípus). Gáz.
Tartalmilag:
- Szörnyű a helyesírásod.
- Nekem azt tanították, hogy ha nem tudok semmit mondani, maradjak csöndben. Akármennyire is erőlködsz, ez a blog nem mond semmit.
Összességében átgondolatlan, összecsapott, prasnya munka, kimeríti a virtuális környezetszennyezés fogalmát.
"De azzal, hogy töröljem, meg szörnyű nem tudok mit kezdeni. Mivel a kérdés másra vonatkozott."
Pedig de. Lehet, hogy rossz olvasni, de abszolút egyértelmű jele annak, hogy valamit alapjaiban elrontottál és vissza kellene ülnöd a tervezőasztalhoz és nulláról újra gondolni az egészet.
Egyébként a felsorolt problémák mindegyikére magától is rájön az ember, ha hajlandó időt szentelni arra, hogy átgondolja, mit akar és ellenőrizze, hogy mit csinál.
Ha meg magadtól nem megy, tanulható. Ugyanezek ezer helyen le vannak írva, el vannak magyarázva. Ha IGAZÁN érdekelt volna, utána néztél volna, hogy jók-e az elgondolásaid, még mielőtt bármibe is kezdesz.
Amúgy, ha engem kérdezel, eleve a platform választásod rossz. Blogon nem lehet közösséget építeni.
Hogy jót is mondjak: a Magányosok társasága jó kis paradoxon, figyelemfelhívó, tartsd meg!
Oh,maestro! Örülök, hogy megtisztelsz bölcs gondolataiddal. És annak különösen, hogy két perc alatt megmondod egy vadidegenről, hogy igazán érdekli-e egy téma vagy nem. Te amolyan látnok vagy, nem?
Csak így tovább!
Amúgy ezt a helyesírásos dolgot mindenhova odarakod, értelem nélkül? Mondj már egy hibát, hadd lássam én is.
#15 Szerintem sem vészes a helyesírás, de ha már ennyire érdekel...
Eljő bejegyzés:
ífjúsági -> ifjúsági
kivül -> kívül
előben -> élőben
Újra megnéztem ma (3-as válaszoló vagyok).
A design sokkal jobb lett, ha nagyon maximalista vagy, akkor összehangolhatnád a kék színeket, hogy mindenhol ugyanaz az árnyalat legyen sötétebb és világosabb kiadásban, nem pedig a kék különböző árnyalatai. De ez elhanyagolható, szerintem bizonyos monitorokon nem is látszik.
Az utolsó két bejegyzésed (most, 19.20-kor töltöttem utoljára az oldalt) sokkal egyszerűbben, számomra tetszetősebben van megfogalmazva.
Az, hogy visszajelzésre biztatod az olvasóidat, remek dolog, tartsd meg. Viszont egyelőre nem találtam semmit, amire vissza lehetne jelezni. Mármint oké, aki magányos, és szeretne egy közösség tagja lenni, írjon. De sokkal hatásosabb lenne, ha témákat vetnél fel és elemeznél, pl. magány, kirekesztettség a közösségi oldalakon, az egyetemen, a középiskolában, a munkahelyen, a családban, stb. Erről könnyebb leírni a tapasztalatokat, mint úgy an block a magányról.
Az pedig emberileg tetszik, hogy megfogadod a tanácsokat :)
Bocsi, ha keményebben fogalmaztam a kelleténél, de rühellem a dilettánsokat. Márpedig, amennyiben autót vezetni sem úgy tanulsz, hogy beülsz, nyomod a gázt oszt' maj' lösz valami, blogolni sem így kéne. Vagy legalább ne anyázz, ha nekimégy az első fának.
No, fussuk neki ennek még egyszer!
1. Nem reszponzív design.
Azzal, hogy nem igazodik a blogod mindenféle kijelző méretéhez, rögtön kizárod mindazokat a lehetséges olvasódat, akik:
- okostelefonról neteznek
- tabletről neteznek
- egy bizonyos felbontás felett van a monitorjuk (szimplán kellemetlen ilyen pici felületet olvasni)
3. Elavult 2010-es emós design*
Nem tudom, hogy az előttem szóló mit lát, de én még mindig ezt a rózsaszín vackot - pedig többször nyomtam neki hard refresht.
Kérdező, ha tetszik, ha nem, a leendő olvasóid arról ítélnek meg, amit látnak. Ahogy már néhányan kifejtették, erről 2010-es emós dizájnról mindenki egy 13 éves emós kislányra asszociál nem pedig egy 24 éves, felnőtt férfira.
Tehát a design alapján a célközönséged - ami, ha jól emlékszem 18-28 év közötti férfiak és nőkből áll - automatikusan feltételezi, hogy ez őket nem érdekli és tovább lapoz.
(*megnéztem a forráskódot, TÉNYLEG az)
4. Tartalom
(január 6-i bejegyzés meg úgy összességében)
Az becsülendő, hogy hallgattál Tizennyolcasra és próbálsz valami tartalmasabbat is írni annál, hogy "magányos vagyok, legyünk barátok!". Viszont - nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, de számomra - ez alapvetően nem ok arra, hogy azt gondoljam bárkiről is, hogy "hű de szimpatikus, rá is írok rögtön!" és nem hiszem, hogy ezzel párbeszédet tudnál generálni.
Mivel én vagyok az ügyeletes r0hadék ennél a kérdésnél, leírom: itt van 6 bejegyzés, ami szinte másról sem szól, mint a magányodról, minimum, mintha szerelmes lennél belé. Pedig optimális esetben az embernek vannak hobbijai, érdeklődési körei... Ez megint az a kategória, hogy ha magadtól nem megy, ülj le, gondold végig, hogy mit szeretnél tudni egy másik emberről, amikor megismerkedtek!
5. Forma
Vészesen rövidek a bekezdéseid.
Továbbra is azt mondom, hogy hangold össze a bejegyzéseid betűtípusát és betűméretét, mert ez összecsapott, nemtörődöm munkáról árulkodik.
Egyikre sem jó se ránézni, se olvasni.
Tanács:
Szokott lenni egy "rólam" szekció az oldalsávban. Azért van, hogy használják! Nem kell regényt írni, csak címszavakban rakj ki néhány alapinformációt: név, kor, város, érdeklődési kör. Segít behatárolni a blogodra tévedő emberkéknek, hogy érdekli-e őket, amit írsz.
(Jó, hogy csináltál bemutatkozó bejegyzést, de irreális elvárni az olvasótól, hogy 200 bejegyzés közül elővadássza.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!