Hogy tudnék png gifet rátenni egy sima jpg formátumú képre?
Szóval hogy például van egy kép, és rajta havazik.
Easy Gif Animator nevű programom van, de más programmal is megcsinálnám, ha valaki segítene benne.
(Bocsi ha rossz kategória)
A PNG és a GIF szerintem ellentmond egymásnak. Nem tudok olyanról, hogy a PNG támogatná az animációt. Az pedig biztos, hogy a JPG sem. Vagyis ha animációt akarsz, akkor a JPG-t kell lekonvertálnod legfeljebb 256 színárnyalatra, ami néha elég rondára sikerül, néha nem.
A konverzióra használj valami olyan programot, amelyik tud igazodó (adaptív) palettát csinálni a kép színei alapján, és nem a standard palettát használja. A Photoshop ilyen.
Aztán ha ez megvan, a GIF animátorba kell valahogy importálnod, háttér gyanánt.
Ha úgy nem megy, akkor viszont a JPG-re kell egyenként rátenni a fázisokat, és GIF-ként menteni, majd úgy feldolgoztatni őket az animátorral.
Ha bármilyen fotóra hóesést akarsz:
Megoldható az ingyenes Gimp segítségével is:
szóval leegyszerűsítve:
* megnyitod az animált gif-et, és eltávolítod az optimalizációt (Szűrő/Animáció/Optimalizáció eltávolítása), illetve 32 bitessé alakítod (Kép/Mód/RGB)
* rétegként a hátteret,
* melyet az animáció minden egyes képkockája alá duplikálsz,
* egyesíted a háttereket az animáció képkockáival
* az így kapott animációt optimalizálod (Szűrő/Animáció/Optimalizáció (GIF-hez))
* majd kiexportálod az eredményt Animált gif-fé
#5, nálad az igazság, én is találtam ilyet: [link]
Ennek ellenére a kérdező által linkelt oldalon én is csak gifeket látok. Az Easy Gif Animator szerintem ragaszkodni fog a palettás módhoz, vagyis a fentieknél jobb megoldást nem ismerek. Ilyen APNG vagy egy SWF fájl tudhat többet, de a GIF korlátai merevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!