Ez a kód miért engedélyezi a 25 karakternél hosszabb neveket is?
Figyelt kérdés
if (preg_match("/[a-zA-Zöóóőúéáű]{5,25}/", $_POST["namepost"])) {
$name = $_POST["namepost"];
$indicator += 1;
}
Nem az lenne a lényege a kapcsos zárójel közötti értékeknek, hogy 5-től 25 karakterig engedélyezi?
2016. nov. 29. 13:23
1/6 anonim válasza:
Kis kavarodásban vagy. A preg_match azt határozza meg, hogy talál-e a megadott mintára illeszkedő szöveget a stringben, NEM azt, hogy a komplett string illeszkedik-e a mintára.
3/6 anonim válasza:
Nos ez igazából ha jól értem ,akkor csak kivág egy részt,amire illik az egyezés. Egyébként a függvény leírása szerint ezt harmadik paraméterként meg is kapnád egy tömbben, annak a hossza nem lesz több,mint 25.
4/6 anonim válasza:
Rosszul tudod, nem kivág egy részt, hanem a tömbben visszaadja az összes egyezést, amit a mintára talált, kezdve a leghosszabb egyezéssel.
5/6 anonim válasza:
#4: rosszul tudod, az a preg_match_all
Kérdező: kell a pozíciót jelölő ^ és $ is a mintába:
"/^[a-zA-Zöóóőúéáű]{5,25}$/"
6/6 anonim válasza:
Kissé rosszul fogalmaztam, Nem a szeparábilis egyezéseket adja vissza (tehát nem több különálló stringet ad vissza, ami egyezik a mintára), hanem a mintára való teljes e egyezést adja vissza első helyen, és a mintában zárójelezett szegmenseket ezután. Ezt értettem összes egyezés alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!