Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » MySQL LIKE lekérdezés?

MySQL LIKE lekérdezés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy tábla, aminek az egyik mezőjében szavak vannak vesszővel elválasztva (pl.: asd,dsa,asd dsa,dsa). Ebből szeretnék én úgy keresni, hogy csak a pontos egyezést kapjam vissza (ehát ha beírom, hogy asd, akkor csak azt adja vissza, hogy asd, azt nem, hogy asd dsa).

Próbáltam úgy, hogy LIKE 'asd', de erre nem kaptam eredményt, csak arra, hogy LIKE '%asd%', erre viszont nem csak azt kaptam meg, amit szerettem volna.

Lenne ötletetek arra, hogy hogyan lehetne a fentieket megvalósítani?

Köszönöm!

2016. okt. 8. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:

WHERE

(mezőnév LIKE 'asd,%'

OR mezőnév LIKE '%,asd%'

OR mezőnév LIKE '%,asd,%'

OR mezőnév LIKE 'asd')

Első feltétel: ha asd az első elem (tehát előtte nincs vesszővel más)

Második feltétel: ha asd az utolsó elem (utána nincs semmi)

Harmadik feltétel: ha asd középen van (előtte és utána is van vesszővel vmi)

Negyedik feltétel ha nincs más csak asd a mezőben.

A zárójelezés nem kötelező, csak ha még más feltételek is jönnek ezektől függetlenül.

2016. okt. 8. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Másodikat elnéztem, ez akart lenni: '%,asd'
2016. okt. 8. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
#1 ez így jó lenne, de kihagytad mindegyiknél a like előtt a someone-t és utána a you-t
2016. okt. 8. 15:24
 4/6 A kérdező kommentje:

@#1

Úgy néz ki, hogy jó működik, köszönöm!

2016. okt. 8. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Amúgy az a jó,ha ilyenkor következetesen vagy ,piros,sárga,zöld vagy piros,sárga,zöld, módon hasznbálod a vesszőket. Egyébként még van a regexp-es szűrés,de az kissé bonyeszabb,mint a like..
2016. okt. 8. 16:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Úgy értem,hogy eleve adattároláskor vagy minden szó elé raksz vesszőt, vagy minden szó után, ha tulajdonságértékeket sorolsz fel vagy hasonló..
2016. okt. 8. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!