Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha elakarok kezdeni weblapkész...

Ha elakarok kezdeni weblapkészítéssel foglalkozni merre felé keressek viszonylag friss, magyar leírásokat?

Figyelt kérdés

Kerestem én elég sok helyen.

A w3school lenne a legjobb csak az angolom nem a legjobb és nem tudom mennyire érteném meg ha teljesen kezdő vagyok. (most fogok még középsuliba menni szóval elkésve annyira nagyon nem vagyok csak egyáltalán nem érdekelt eddig)

2016. szept. 27. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Én, amikor el akartam kezdeni valamilyen nyelven programozni. Akkor mindig a következő sémát követtem:

1.: megnéztem van-e hozzá könyv,

a): ha volt, akkor megvettem,

b): ha nem volt, akkor interneten kerestem példaprogramokat

2.: ha könyvvel dolgoztam, akkor leültem a gép elé, és elkezdtem olvasni, a példaprogramokat meg beírtam és megnéztem mit csinálnak. ...majd ha érdekes volt, akkor módosítottam rajta és úgy is kipróbáltam.

(persze nekem általában mindig voltak konkrét ötleteim, amelyeket meg akartam csinálni, pl. amikor HTML-el foglalkoztam, elsőbb a Java (Script, Applet) ragadott magával, majd a Flash...)

3.: ha netről ismertem meg valamit, akkor az annyira ritkaság volt, hogy magyar irodalom nem is volt hozzá, esetleg megszállott fórumokon foglalkoztam vele. (és hát ha találtam egy angol könyvet digitális formában, azt kinyomtattam és ugyanazt játszottam, mint ahogy fentebb leírtam...

Tehát fontos, hogy ne azért legyünk orvosok, mert abban sok pénz van, hanem azért, mert szeretjük, ez nagyon fontos, főleg egy szívátültetésnél... :-)

2016. szept. 27. 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Bármilyen informatikus dologgal akarsz foglalkozni, az első szabály az az hogy tanulj meg angolul.
2016. szept. 27. 17:03
 3/9 A kérdező kommentje:

úgy bírom ezeket a tanulj meg angolul válaszokat xD szerintetek az két nap?

Igazmondónak köszi. Csak hiába van hozzá könyv ha régi (pl a pythonos)

2016. szept. 27. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:

...én 8 évesen nem tudtam angolul (ma sem mondanám, hogy anyanyelvi szinten küldöm), de reggeltől estig programoztam... :-) ...egy csomó angol szót megtanultam úgy, hogy azt sem tudtam mit jelent, de átláttam, azt amit csinál... :-) ...tehát a programozási utasítások szavaihoz rendeltem hozzá azt, amit azok csináltak, próbálkoztam, sokat próbálkoztam és sokszor volt sikerélményem, így soha nem hagytam abba... :-)

Tökmindegy milyen régi a könyv, az alapokat ha elsajátítod, aztán már szinte adja magát.

Sokan ajánlják a Python-t elsőnek, én mégsem azzal kezdeném.

Pl. ha HTML-t (tehát a weblapkészítés alapjait) akarod elsajátítani, akkor az amit említettél (W3School) kiválló, főleg ha belemásolod a kódokat az online-szerkesztőbe:

[link]

2016. szept. 27. 17:23
 5/9 A kérdező kommentje:
és a dinamikus (asszem így hívják) oldalakhoz melyik nyelvre van szükség? Ilyenre gondolok például [link]
2016. szept. 27. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Amit belinkeltél oldal az valószínűleg HTML, CSS, JavaScript és PHP-t használ, bár utóbbi ez esetben ki hagyható.
2016. szept. 27. 18:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Amit linkeltél az csak JavaScript (JS).

De ha szerver szinten dinamikus, azaz adatot tárol, fogad, küld... Ahhoz PHP - MySQL -t szoktak használni.

És én is azt mondom, hogy tanuld az Angolt, mert rengeteget dobb a tudásodon...

2016. szept. 27. 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha még csak most kezded az ismerkedést, akkor sem a dinamikus weboldalakkal kellene kezdeni.

...a ház is akkor biztonságos, ha jó alapra építik!

Mindenféleképpen legelőször a HTML alapjait kellene elsajátítani. Ha az megvan, akkor bejöhet egy kis JavaScript, hogy lásd hogy működik. Az általad belinkelt oldalt pár JavaScript fügvénnyel nagyon egyszerűen meg lehet csinálni...

Mellesleg egy oldal lehet sokféleképpen lehet dinamikus:

1.: CSS

2.: JavaScript

3.: PHP

4.: Java Servlet

5.: ASP

6.: AJAX (ami tulajdonképpen JavaScript)

7.: JQuery

8.: stb, stb... Java Applet, Flash, Java Web Start...

(A MySQL, meg PostgreSQL inkább adatbázisok tárolására alkalmas, természetesen ezekben is tárolhatsz az oldalra jellemző tulajdonságokat, de az nem dinamizmus, csak tárolás)

Ne úgy csináld mint Mekk Mester, aki a házat a tetőnél kezdte el építeni, és végül bezárta önmagát! :-)

2016. szept. 27. 23:23
 9/9 Drone007 ***** válasza:

Első pontban le kell szögezni, hogy magyarul friss anyagot a neten NEM fogsz találni. Persze vannak akik azt állítják, hogy itt meg itt a legújabb technológiákról olvashatsz magyarul, de mivel két éve is ugyanazt a cikket hozzák példának, én nem adnék a szavukra...

A w3schoolst hagyd békén egyelőre, ott csak akkor érdemes keresgélni, ha konkrétan érdekel egy tag, eljárás vagy funkció.

Inkább itt indulj el:

[link]

Ne félj attól, hogy angolul kell valamit tanulnod. Egyrészt rengeteg lehetőséged van a fordításra (beépített fordító a böngészőben, vagy bővítmények), másrészt azért ez nem atomfizika, a nyelvezet nem olyan bonyolult. Ráadásul főként scriptnyelvi szerkezeteket és programrészleteket kell értelmezni, ami magyarul is ugyanúgy néz ki.

Második nagyon fontos dolog, hogy az alap dolgokat nagyon gyorsan fel lehet szedni (html, css, js), de az igazán bonyolult és valóban programozásnak számító dolgokért (haladó php, sql lekérdezőnyelv szépségei) ugyanúgy meg kell dolgozni mint bármely programozási nyelv esetében. Annyi különbséggel, hogy a webfejlesztés egy nagyon dinamikusan fejlődő iparág, talán ezért nincs naprakész anyag szinte sehol. Akik ebben dolgoznak azok is folyamatosan tanulnak, és/vagy új technikákat fejlesztenek ki.

Sok sikert!

2016. szept. 28. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!