Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom "tömöríteni" a...

Sutikecske kérdése:

Hogyan tudom "tömöríteni" a weboldalam?

Figyelt kérdés
Ugye adott egy mappa tele html fájlokkal (képek,videók,stb..) és azt szeretném hogy ha arra kerül a sor hogy azt hostoljam semmi gond ne legyen vele.

2016. szept. 14. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Képek: jpg/png

Videó: mp4 -> AVC (H.264)

2016. szept. 14. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:
PNG/JPG képeket pedig tömöríthetsz a TinyPNG / TinyJPG szolgáltatásokkal.
2016. szept. 14. 19:06
 3/5 2*Sü ***** válasza:
Tömörítgetéssel néhány százalékot lehet nyerni. A képeknek a megjelenített méretre vágásával – ha nem így lenne eleve – lehet pl. sokat nyerni, de úgy általában a legtöbb honlapon is maximum 30-40%-ot lehet tömörítéssel javítani. Egyszerűen csak annyi a dolog, hogy megfelelő méretű tárhelyet kell keresni, vásárolni.
2016. szept. 15. 10:31
 4/5 anonim ***** válasza:

#3: mobil platforomon, mobil internet esetén lehet jelentős eltérés...

Csináltam már direkt olyan proxy -t saját célre, ami szerveren keresztül elöbb letömöríti a média tartalmat.

Esetleg még meg is vágja kliens eszköz paraméterei alapján, hogy ne legyen pl. 5 Mpx kép...

Tudom hasonlót, profibban végez el pl. OperaMini, vagy Puffin, de nekem egy proxy is simán megtette :-)

2016. szept. 15. 11:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nagyon hosszú a programkódod, érdemes utánanézni tömörítő eljárásoknak.

Pl. [link]

Pl. [link]

Ez nem a tárterület miatt lényeges, hanem az oldalbetöltést gyorsíthatja, és ez egy nagyon fontos szempont többféle okból.

2016. szept. 15. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!