Tudok segíteni ez ügyben?
Én a Google-t tudom ajánlani.
Front Page-ben ne kezd el, az csak grafikai program, avval nem fogod tudni megtanulni a HTML programozást.
http://www.youtube.com/results?search_query=html+programming..
Annak idején, mikor ilyenre adtam a fejem, én ezt a programot töltöttem le, és ennek a súgójából, pontosabban a netoktatóból, tanultam meg az alapokat. Igazából kicsit elavult amit ír de kezdésnek talán jó. Kb az űrlapokig érdemes ezt átnézned, a JavaScriptbe még ne menj bele. Ezt kb 1 nap alatt meg lehet tanulni, ha komolyan érdekel és szereted akkor menni is fog. Aztán csak gyakorold egy kicsit, próbálj egyszerű lapokat megcsinálni. Nem baj, ha közben néha visszanézed a súgót csak tudd, hogy milyen lehetőségeid vannak.
Ha ezzel megvagy, akkor ne kezdj el örülni mert azóta mióta ez volt az elfogadott, már nagyot változott a világ. Ugyanis mostmár törekedni illik a szabványosságra is. Ezért az oldal külalakja és tartalma között érdemes különbséget tenni. Minden ami a formázással kapcsolatos külön kell választani attól, ami az oldal felépítését írja le. Tehát úgy a szép, ha te a html fájlban csak azt írod be hogy pl itt van egy címsor, de azt viszont nem itt adod meg hogy annak milyen a betűmérete, színe, stílusa stb. Az külön fájlba megy.
Ez a szétválasztósdi lehet hogy kicsit szokatlan lesz, ezt talán már komolyabban kell gyakorolni.
Itt olvashatsz róla: [link]
Fontos hogy mindent kipróbálj, és próbáld a példákat átirogatni, hogy könnyeben megértsd és hogy lásd egy-egy elem pontosan mire való. Ha divekkel meg a pozicionállással megvagy már látni fogod a rengeteg lehetőséget ami előtted áll. Kb csak a kreativitásodon meg a fantáziádon múlik a dolog. Törekedj arra hogy olyan oldalakt írj amelyek Firefox és IE alatt is jól néznek ki és jól működnek.
Én ezután javaslom hogy térj vissza az űrlapokhoz, és ezzel együtt barátkozz össze PHPval. Ez valószínűeg nem holnap lesz és nem is egy hét múlva, bár meglehet, ha elég szorgalmas vagy. PHP szintén most kezd kimenni a divatból, de még mindig érdemes elsajátani. A lehetőségek itt megint kibővülnek. Itt azonban már szóba fog jönni adatbázis kezelés is, ami viszont sajnos egy külön témakör bár igazából ez se olyan vészes.
Én mielőtt PHPt elővettem volna a JavaScriptet nézegettem. A thomas webműhelyről töltöttem le egyszerű JavaScripteket és azokat tanulmányoztam illetve írtam át. De persze vannak erre is leírások a neten.
Na szóval ha ezek mennek: HTML+CSS+JAVASCRIPT+PHP+MYSQL, akkor már tudod az alapokat.
Ja és ha az oldaladat fel akarod tenni a netre, akkor regisztrálnod kell egy ingyenes webtárhelyre. Én javasjlom az atw.hu-t. A tárhely regisztrációt válaszd! Itt van gyik, úgyhogy elég jól leírják a dolgok menetét. Arról nem beszélve hogy PHP-t is futtathatsz illetve MYSQl adatbázist is kapsz a regisztrációdhoz, úgyhogy ha később eljutsz azokra a szintekre akkor már helyben leszel.
Igazából most ez egy kezdőnek valóban soknak tűnhet, amit írtam, de szerintem ha nem is tudsz mindent 100%-osan elsajátítani most még, akkor is jó ha kicsi rálátásod van pl JavaSript Php részre, amellett hogy html oldalakat összetudsz ütni. Már csak azért is mert onnantól kezdve beindul a tanulási mechanizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!