Megéri így nekikezdeni a grafikának?
Az ejtőernyőzésre mondják, hogy ha nem sikerül elsőre, talán nem neked való hobbi. A grafika szerencsére nem ilyen. :) Ha érdekel, szeretnél időt és energiát áldozni rá, szeretnéd csinálni, mi tart vissza?
1. Maximum rájössz, hogy mégis van hozzá érzéked.
2. Nincs hozzá tehetséged, marad hobbi.
Én például nagyon szép csigát tudok rajzolni! Aztán ezzel körülbelül ki is merült a rajztudásom. :)
Viszont van képzelőerőm, számítógépes grafikával (mivel muszáj volt) elég régóta foglalkozom. Eleinte nehezen ment, de a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét, jónéhány logót készítettem már.
Eleinte érdemes egyszerűbbekkel kezdeni, de az gondosan legyen megszerkesztve. Hobbinak sem rossz, el lehet egy-egy megoldással szórakozni. És még az sem olyan tragédia, ha egyelőre csak szórakozás marad, a megszerzett tudás, gyakorlat már örökre a tiéd lesz.
Érdemes különféle leírásokat, tutoriálokat is nézegetni, sokat lehet belőlük okulni, egy-egy érdekesebb megoldás ismerete jól jöhet később.
Vágj bele azonnal a pályázatos oldalakon!
Ott konkrét feladatokat kapsz és visszajelzéseket.
Adj magadnak mondjuk fél vagy egy évet, ha nem javulnak a visszajelzések/pontszámok és nem érzed, hogy jó vagy, akkor maradjon hobby vagy még az se.
Nehéz ezeken az oldalakon nyerni, így zsebpénz sem feltétlen fog összejönni. :)
Előző évet elég szépen végig pályázatoztam. Szerintem én sokat fejlődtem.
Kreativitás, fantázia a legfontosabb.
Tudd megkülönböztetni a szépet a csúnyától, tehát kell szépérzék.
Programokat elég alapszinten ismerni és rajzolni is kell tudni egy alapszinten.
Egy logó esetében nem rossz, ha van érzéked a marketinghez is. Hiába rajzolsz valami szépet, ha nem illik a céghez, annak célcsoportjához, akkor bukta.
Ird be a google-be, hogy : freelance graphics design contest
Rengeteg oldal van, ahol szabaduszo grafikusokat keresnek vagy nyitott grafikai palyazati versenyek vannak. En is 16 evesen kezdtem, es meg most is van mit tanulnom. A szoftver amit ajanlok, az az Adobe csomagbol az AI (illustrator) es a PS (photoshop). Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!