CSS-ben hogyan oldom ezt meg?
1. Elrendezés: A középre zárt "csomagoló" doboz szélessége 680 pixel, ebben van a fejléc, a tartalom, és az oldalsáv. A tartalom szélessége 430 pixel, az oldalsávé 220 pixel. Előbbi balra, utóbbi jobbra "úszik".
Ez az egyik feladat, a másik pedig
7. A fejléc beállításai: 1 pixel széles folytonos (solid) keret (border). Középre igazított szöveg (text-align: center).
Több is van, de ennek a kettőnek fogalmam sincs hogy álljak neki, azon kívül hogy az első biztos DIV-ekkel megoldandó:0
html:
<div class="csomagolo">
<div class="fejlec">
</div>
<div class="tartalom">
</div>
<div class="oldalsav">
</div>
</div>
css:
"A középre zárt "csomagoló" doboz": ez azt akarja jelenteni, hogy az oldal közepén van, akkor
.csomagolo{
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}
"csomagoló" doboz szélessége 680 pixel,"
.csomagolo{
width: 680px;
}
"A tartalom szélessége 430 pixel"
.tartalom{
width: 430px;
}
"az oldalsávé 220 pixel."
.oldalsav{
width: 220px;
}
"Előbbi balra, utóbbi jobbra "úszik"."
.tartalom{
float: left;
}
.oldalsav{
float: right;
}
"A fejléc beállításai: 1 pixel széles folytonos (solid) keret (border)."
.fejlec{
border: 1px solid black;
}
"Középre igazított szöveg (text-align: center). "
.fejlec{
text-align: center;
}
#1 vagyok
Én pont nem ilyen vagyok.
Én hamarabb megtanulom, ha megmondják a megoldást, és aszerint nézem át a feladatot, mintha nekem kellene "próbálkoznom" segítségek mellett.
Ha ezután is használja ezt a tudást, akkor megjegyzi, ha soha többé nem használja, akkor meg úgy is elfelejti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!