Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Fájl feltöltésnél csatolt...

Fájl feltöltésnél csatolt fájl megtartása hiba estén?

Figyelt kérdés

Az űrlapot php-vel ellenőrzöm, és ha valami rossz, akkor hibaüzenetet írok ki, viszont ilyenkor a fájlt újra csatolni kell.

Hogy lehetne megtartani a fájlt hasonló módon, mint a szövegeket (value="<?php echo isset($_POST["title"])?$_POST["title"]:""; ?>")?

2016. jún. 1. 16:38
 1/10 anonim ***** válasza:

hasonlóan nem lehet megtartani, de temp -be rakhatod, és hidden input mezőbe pl. JSON formába vissza adhatod.

és mikor újra küldi és nincs másik fájl akkor azt csatolod ami ott szerepel.

Persze nagyon figyelni kell, mert így trükközni is lehet akár, és pl. más fájlt is betrükközhet, amiből akár gond is lehet...

2016. jún. 1. 16:42
 2/10 anonim ***** válasza:

bár egyszerűbb lenne kliens oldalon is ellenőrizni, hogy kötelező mezők ki legyenek töltve, és pl. email valid legyen...

Ha ezt megkerülve is elrontja, akkor így járt küldje újra a fájlt.

2016. jún. 1. 16:43
 3/10 A kérdező kommentje:
A js-be nem nagyon vagyok otthon, ezért csináltam így. De lehet, hogy tényleg jobb lenne úgy.
2016. jún. 1. 16:51
 4/10 anonim ***** válasza:

akár sima html is lehet... :-)

[link]

2016. jún. 1. 18:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom (a required rá is van írva az inputokra), viszont ez nem egy regisztrációs vagy email küldő űrlap, hanem fájlfeltöltő (konkrétan srt), és csak php-vel tudom megvizsgálni a feltöltendő fájlt.
2016. jún. 1. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:

kliens oldalon is ellenörizhető JS -el, de már csak holnap írom le hogy hogy is megy...

addig: [link]

2016. jún. 1. 22:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. jún. 1. 23:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Remélem ez segít:

[link]

A fájl olvasása, amit utána ahogy a PHP -val úgy JS -el is ellenellenőrizheted.

2016. jún. 2. 08:13
 9/10 anonim ***** válasza:

bár most jobban végig gondolva, felesleges kliens oldalon a fájl ellenőrzése, ha a többi rendben.

mert ugye ha fájl miatt dobná vissza úgy is újra fel kell töltenie egy javított változatot. :-)

2016. jún. 2. 11:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2016. jún. 4. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!