Mekkora havi jövedelmem lehet egy linkgyüjteményből?
Tudom, hogy lefutott, sokak szerint ez már, meg....
de nekem már most van kb egy 500 weboldalam kategorizálva egy területről, amit szeretnék egy weblapon ( linkgyüjteményen) bemutatni. szervezetek, blogok, cikkek, weboldalak...
Ingyenes lenne, reklám bannerekből várnám a bevételt, annyi lenne a csavar, hogy a nem regisztrált tagok, minden kategóriűból csak 10 oldalt látnának ( átlag 40-70 link van és nincsennek átfedések) és egy ingyenes reg. után látnák a többit. az igy begyüjtött e-mail címekkel mit tudok kezdeni, lehet őket értékesíteni pl? 3. félnek?
a tervem az, hogyha a 2. évben is sokan megujítják a reggelést, akkor az már csak féléves időtartamú lesz a hipotézisem az, hogy kb 60% megújítja, ha ez megvalósul, akkor a 3. reg. már egy szimbolikus összegú lesz. 2 dollár, mert azt még kifizetik az emberek hőkölés nélkül.
szerintem egy havi 30-40 ezer látogatót megtudnék csípni ezzel. mekkora bevétellel számolhatok?
Először is, talán 1 év bejáratás után 2~3 ezer havi egyedi látogatód, és 8~9 ezer munkamenetre számolhatsz.
De legyek most én is olyan optimista mint te, és mondjuk össze jön a 30~40 ezer havonta.
1 látogatóra átlagosan akár 0.4 Ft is kijöhet...
azaz 15~18 ezer könnyedén össze jöhet bannerből.
Az előfizetős résszel az a gond, hogy az emberek nem fizetnek olyanért a neten, amit másik tucat oldalon ingyen megkap.
Magán személyek email címével nem sok mindent tudsz kezdeni.
Értékesíteni elvileg nem értékesítheted, max ha külön felhívod erre a figyelmét regisztrációkor, és azt ő el is fogadja.
Bár egyszerűbb ha te küldöd a levelet, mert akkor elég ha ÁSZF -be benne van, hogy regisztrációjával elfogadja a hírlevelek fogadását...
De! Biztosítani kell, hogy ő letudjon véglegesen iratkozni.
Ha már saját oldalon töröd a fejed, egy társkereső, apróhirdető amiből szintén rengeteg van, még mindig népszerűbb lenne. ;-)
apróhirdetős vagy társkeresős mennyiből van meg?
Az igazság, hogy a linkgyüjti régi álmom, a hobbim miatt, szal azt mindenképpen megfogom csinálni, sima statikus, hatml oldal lesz. a későbbiekben akarok majd komolyabb, dinamikus, speckó algoritmusok alapján kereső, elemző oldalt, de ahhoz kell egy jó csapat. a linkgyüjti a kezdő lépés, mert ha találok, olyat aki fa.szán megvalósítja az álmom, akkor visszem magammal a komolyabb projektekbe. link gyüjtire pár 10 ezret szánnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!