Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet csv. Formátumú...

Tomi_25 kérdése:

Hogyan lehet csv. Formátumú fájlt táblázatként illetve grafikon ként megjeleníteni egy weblapon?

Figyelt kérdés

2016. máj. 5. 16:37
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok, eljáróban is nagyon gyenge szinten állok mint weblapkészítés, mint Java script használatában ezért előre is bocsi ha hülyeségeket írok.

A lényeg hogy csinálnom kell egy weboldalt aminek a desingje már kész, és itt ezen az oldalon már kaptam is egy mintát ábrázolásra amit próbáltam a saját képemre formálni de nem sikerült :(

Van egy (azaz 3) csv. fájlom ami folyamatosan frissül kb percenként és vannak benne adatok "," el elválasztva általában 2 oszlop és rengeteg sora van ezt szeretném egy weblapon ábrázolni hogy folyamatosan figyelni tudjam grafikonon az értékek változását.

2016. máj. 5. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
2016. máj. 5. 16:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Régebben, pár hete ezt a választ kaptam:

Mindehhez ismerni kellett:

* a HTML leírónyelvet

* a CSS-t

* a Javascriptet ( [link] )

* a Jquery ( [link] ) függvénykönyvtárat

Illetve kellett keresni egy grafikon rajzolását végző, a Jquery-re épülő függvénykönyvtárat - ez a Flot ( [link] ) - aminek a dokumentációja alapján és az előbbiek ismeretében összerakható.

Hát én ezzel sajnos nem boldogultam pedig probáltam youtube videók segítségével egy mintát átírni de nem sikerült.

Esetleg létezik-e program ami megírná nekem a html kódot? Gondolok itta dreamweaver hez hasonlókhoz, mert ezt is beszereztem de így sem boldogultam.

Válaszaitokat előre is köszönöm, aki érez magában vállalkozó szellemiséget és segítene megvalósítani, valamilyen úton módon ezt honorálnám neki :)

Köszönöm!

Tomi

2016. máj. 5. 16:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Egészen összetett dolog egy csv file feldogozása javscripttel. De itt mindent megtalálsz:

[link]

Szerintem jobb megoldás lenne ha egy adatbázisból olvasnád ki az adatokat ajax -al.

Mi hozza létre és változtatja a csv -t?

2016. máj. 5. 17:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Egy Raspberry Pi 2 es málna Pc amelynek a Python programjába beleillesztettem egy FTP re küldő program részletet így mikor változik a figyelt érték akkor menti és küldi ftp re felülírva az előzőt.
2016. máj. 5. 18:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Hogy mindenki tisztában legyen az előzményekkel: az eredeti kérdés ez volt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..

a #5-ös hozzászólásomban össze is dobtam neki egy HTML5 + Javascript (Jquery+Flot) + CSS alapokon nyugvó webalkalmazást.

A szkript (a js könyvtárban levő script.js állomány) csak annyit csinál, hogy 5 másodpercenként (erre szolgál a setInterval() függvény) betölti a malna.csv állományt (loadIt() függvény), végigmegy rajta soronként, szétbontja a tabulátor karakterek mentén, belerakja ezt egy két dimenziós tömbbe (csvToArray() függvény kimenete). A két dimenziós tömböt értékeit:

* kiírja egy táblázatba (makeTable() függvény)

* grafikont csinál belőle (makeGraph() függvény)

* kiszámolja az értékek eloszlását és egy újabb tömböt generál belőle (calcHistogram() függvény)

* az újonnan generált tömbből táblázatot csinál (makeTable() függvény)

* az újonnan generált tömbből grafikont csinál (makeGraph() függvény)

A kedves kérdező most írt egy üzenetet:

"Szia nem tudom hogy emlékszel-e rám küldtél nekem ápr. 27. egy mintát ahol ábrázoltál egy mérési értéket táblázattal és diagrammal, hát én azóta is próbálkoztam be vallom de sok jóra nem jutottam :(

Esetleg ha van időd és elküldöm neked a csv fájljaimat áttudnád alakítani ábrázolt formátumra? már mint hogy a weblapon megtudjam jeleníteni. Természetesen nem ingyen mert én már feladtam és nem sokára prezentálnom kell :(

Tényleg tanácstalan vagyok már próbáltam a dreamweawert is kitanulni de esélyem sem volt. Összesen 2 darab fájlt kéne ábrázolni tehát 2 táblázat vagy 3 ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni és viszont 2 diagram

Ezen az oldalon elérheted a kezdetleges weblapomat amit próbának használtam sziemeresek[pont]atw[pont]hu

Sajnos a mérések fül alatti rész nem sikerült megoldani"

A megoldás pedig líraian egyszerű: vagy ée kell cserélni a .csv áállományban a ", " karakterpárost tabulátorra, vagy a szkript 105. sorában ki kell cserélni a tabulátort jelülő "\t"-t ", "-ra.

És működik is:

[link]

2016. máj. 5. 18:26
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen gyors válaszod, máris kipróbálom mert nekem első körben a diagram része nem működött, ezért is írtam "privát" üzenetet :) most hogy így leírtad próbálkozom még :)

Egy kérdés az érték és a számosság az még az általad generált állományból van? illetve a tengelyeket ellehet nevezni?

2016. máj. 5. 18:35
 8/11 A kérdező kommentje:

És tényleg működik!!!

[link]

Lehet hogy egyből írnom kellet volna és nem magamtól próbálkozni :((( értékes napokat sikerült volna megspórolnom :\

Nagyon nehéz ez a weblapfejlesztés része én leragadtam a Frontpage által létrehozott sima weblapnál, jól látni hogy valakik ennyire értenek hozzá és segítenek másoknak!

Köszönöm szépen még egyszer, igaz szebb lenne ha lehetne tengely neveket adni de nekem így is megfelel. :)

2016. máj. 5. 18:45
 9/11 A kérdező kommentje:
Viszont tényleg komolyan gondoltam üzenetemnek azt a részét, hogy szeretném a fáradozásodat valamilyen szinten honorálni, elvégre Te csináltad meg az egészet így privátba legyél szíves írni hogyan tudnánk ezt megoldani :)
2016. máj. 5. 18:56
 10/11 anonim ***** válasza:

"Egy kérdés az érték és a számosság az még az általad generált állományból van?"

Nem, hanem a tiedből.

Annyi "szépséghibája" van, hogy egész értékeket vesz figyelembe.

"illetve a tengelyeket ellehet nevezni?"

Megoldható - a Flot hivatalos oldalán található példa is rá:

[link]

2016. máj. 5. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!