Mit jelent az IP xxx. Xxx. Xxx. Xxx? Melyiket tilthatom le?
Figyelt kérdés
Szeretnék tiltani .htaccess-ben. Mivel az IP nem fix, mi az a része, amit érdemes tiltani?
pl. 111.111.xxx.xxx
Ha az x-es rész osszes elemét tiltom, mit okoz? illetve melyik az irodai tartomany? a 10.xxx.xxx.xxx kezdetü?
2016. máj. 3. 19:22
1/4 anonim válasza:
Ehhez jó lenne, ha fognál egy parancssort és kiadnál egy ilyen parancsot:
ipconfig /all > out.txt
És bemásolnád ide az out.txt fájl tartalmát.
2/4 A kérdező kommentje:
Huhha. Ennyire nem komoly a kérésem :) azért tettem a weblapkészités témaba, de lehet rosszul fogalmaztm. Vannak bizonyos kommentelők a weboldalamon, akiknek tudom az IP cimét, és ezeket akarom végleg kitiltani, hogy ne tudjanak kommentelni az otthoni gépükről, és a munkahelyiről. Ekkor adnék nekik egy 301-es hibaoldalt. A cimuk megvan, de ezek otthoni előfizetések, melyek változó tartományokat kapnak, ha jól tudom. Tehát le akarom őket tiltani, akkor is, ha pár száz másikat is kitiltok a tartománnyal egyutt.
2016. máj. 3. 19:46
3/4 anonim válasza:
Ez sajnos teljesen a szolgáltatóján múlik. Nézz utána bizonyos IP címeknek, általában szoktak ilyen spam szerű találati listák lenni sok IP-vel felsorolva, azok közel járnak a megfejtéshez.
4/4 anonim válasza:
Igen, a 10.0.0.0/8 peldaul jo irodai tartomanynak:
Ha a 111.111/16-ot tiltod, akkor nem vagy elorebb. Sot, az is gondot jelenthet ha egy IP-cimet kitiltasz, hiszen egy hazban tobben is hasznalhatjak az oldaladat.
Erdemes inkabb mashogy megkozeliteni a temat.
- Email cimhez kotve van a regisztracio?
- Megerosites szukseges? Itt lehet peldaul az ideiglenes emailcimeket tiltani egyszeruen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!