Hogyan tudok egy weblapot úgy megcsinálni, hogy annak legyen egy webes admin felülete, ahol más is tudja szerkeszteni az oldalt vagy éppen az akinek készítem az oldalt?
Lépésről-lépésre el tudná magyarázni valaki?Valamilyen leírás esetleg?A tárhelyszolgáltatómhoz (ingyenes) hiába lépek be a MYSQL-be ,egyszerűen nem tudom,hogy mi micsoda,mivel mit kezdjek...táblák meg ilyenek.Wamp5 szervert telepítettem,de kész...utána nem tudok mit kezdeni vele !
SOS !
Nem igazán érthető számomra a kérdésed...
Egy olyan weblapot amiben van egy webes felület amin keresztül írhatsz cikkeket, szerkesztheted az oldalad, azt portálrendszernek hívják. Avagy CMS = Content Management System = tartalom kezelő rendszer. Ha igénytelen mindenki által felismerhető sablont akarsz, akkor letöltesz egy komplett CMS rendszert pl. joomla, E107, Drupal, php-nuke. Ha egyedi rendszert akarsz, akkor bizony meg kell tanulnod php nyelven programozni, és egy több hónapos komoly fejlesztési fázis áll előtted.
A mysql admin felülete nem erre való.
Egyetertek az előttem szólóval, illetve még kiegészíteném egy linkkel: [link]
Itt ingyenes tartalomkezelő rendszereket próbálhatsz ki, ismerhetsz meg. Van blogmotor, portalmotor, galeriamotor, stb. Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat,bár nem erre gondoltam.
Konkrétan arra gondolok,hogy én webszerkesztést tanultam,programozást nem.Csinálnék valakinek egy oldalt,de azzal a kritériummal,hogy legyen az oldalnak admin felülete ahol tudja majd szerkeszteni a saját képeit,stb...e nélkül nem kéri a weblap készítést.Ezt hogyan kell megcsinálnom?
Első válaszadó vagyok. Én értelek már. :)
Szóval magyarán te megtanultad a html szerkesztést, css használatot (s ezért se szeretnél egy már kész előre megírt cms rendszert használni). Azonban el tudnál készíteni egy html oldalt, viszont kéne neked hozzá egy adminfelületből szerkeszthető tartalom.
Nos... Ha ez így van, és jól értelmeztem, akkor az a rossz hírem van számodra, hogy ezt csak és kizárólag programozással lehet megoldani, és hogy ez a legeslegnehezebb része az egész dolognak. A html szerkesztés finoman szólva is csak gyerekjáték ehhez képest, mivel az csak a szükséges alap.
Te a statikus oldalak elkészítését tanultad meg (statikus=állandó ; nem változtatható a tartalom használata közben), ahhoz viszont hogy egy adminfelületből változtatható/szerkeszthető legyen az oldalad, dinamikus oldalt kell készítened. Ehhez viszont valamilyen programozási nyelvre van szükséged. Pl.: a leghasználtabb nyelv dinamikus lapok elkészítéséhez a PHP, de létezik még ASP, ruby on rails, JSP, stb. is. Illetve ismerned kell valamilyen adatbázis kezelő használatát/nyelvét is. Pl. a fentebb említett mysql.
Ha te még soha nem programoztál, akkor sajnos csalás nélkül Te egymagad nem fogod tudni elkészíteni az ügyfél által kért dinamikus oldalt.
Azok is dinamikusak.. mellesleg a cms-be érdemes beletanulni (én is nőnemű vagyok, a második valaszadó), főleg ha a css részt "vágod", jó themeket, skineket tudnal csinalni.
én dragonfly cms-t hasznalok, mert az a legegyszerubb, de a joomla jó uzleti weboldalakra, a webkettes stilusa miatt, meg főleg olyan dolgokat tud.
sok sikert!
Igazából magát az admin felületet kell megcsinálnod, leprogramoznod. Ezt megteheted Perlben, vagy PHP-ben attól függ linuxos, vagy windoswos a szerver amit telepítettél.
Én a linuxot ajánlom, nehezebb feltörni.
Persze vannak különböző programok, amelyekkel lehet weblapokat készíteni, de az admin felület ennél egy kicsit komplikáltabb :)
Én Perlben szoktam csinálni, és nagyon jól boldogulok vele, annak ellenére, hogy én is nőnemű lény vagyok :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!