Wordpressben szeretnék olyan megoldást, hogy a regisztrált felhasználók el tudják menteni a kedvenc bejegyzéseiket, jól gondolom, hogy így kell? (kifejtem)
Nem akarok plugint, mert abból semmit nem tanulok és most pont az cél, hogy elsajátítsam az alapokat.
Adott egy felhasználók tábla wp-ben és van egy post tábla.
Saját logikámmal és kb 6 évvel ezelőtti adatbázisos tanulmányaim alapján ara gondolok, hogy kellene egy kedvencek tábla. Minden felhasználónak bármennyi kedvence lehet, de a felhasználók tábla egy az egyhez kapcsolódna a kedvencekhez.
Ha rákattint arra, hogy "kedvencekhez adás", akkor berakja a posztot a kedvencek táblába.
Ha rákattint arra, hogy "kedvenceim", akkor pedig szépen kilistázza neki a kedvencek tábla tartalmát.
Az első kérdés az lenne, hogy jó irányba gondolkodok-e?
Ha igen, akkor a kedvencek táblába elég egy ID, és mondjuk a title és content tartalma?
(Webprogramozásban nagyon alapszinten vagyok és akár hetek alatt, de össze akarom ezt rakni.)
A kedvencek tábla elég ha 3 oszlopból áll:
kedvenc id-je
felhasználó id-je
cikk id-je
maximum még egy, a felhasználó által kitölthető megnevezés, de az lehet hogy túlzás
egyébként meg ha el akarod sajáítani az alapokat, írj saját cms-t... A Wordpress arról szól hogy egy sort se kelljen programoznod, úgyis mindent megírtak már mások.
Abba még nem mernék belefogni. Most az a cél, hogy WP sablonok menjenek kisujjból, lehetőleg pluginok nélkül.
PHP MY ADMIN-ban tudom beállítani a kapcsolatokat a táblák között?
Ez lesz az első ilyen próbálkozásom. :)
Egyedül az Accessben tudsz egérhúzogatással állandó kapcsolatokat létrehozni a táblák között. A rendes adatbázis-kezelőkben lekérdezésenként kell létrehozni a kapcsolatot a JOIN kulcsszóval.
És jól gondolkodsz, a saját CMS írása igen rossz tanács kezdőknek gyakorlásra.
A kedvencek tábla létrehozásával akartam kezdeni, de hibába ütköztem:
A idegen kulcsokkal van valami, sajnos, az üzenet nekem nem mond sokat.
"Most az a cél, hogy WP sablonok menjenek kisujjból, lehetőleg pluginok nélkül."
Ez így ebben a formában felér saját magad herén rugdosásával. A wp egyik nagy előnye, hogy mindenre van plugin, a másik meg az, hogy jó a dokumentációja.
Nem is feltétlenül szükséges a programozáshoz. Rájöttél, mi a baj a kulcsokkal?
Most olvastam el figyelmesebben a kérdésedet, ezt nem értem: "de a felhasználók tábla egy az egyhez kapcsolódna a kedvencekhez". Hogy érted ezt? A leírásodnak épp az egy a többhöz kapcsolat felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!