Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Az gáz ha magánszemély vagy...

Az gáz ha magánszemély vagy webstúdió is wordpress-ben készíti el a saját bemutató weboldalát?

Figyelt kérdés
Ma néztem egyet, gyanús volt hogy wordpress, annyira látszik... megnéztem tényleg azzal lett készítve, csak nem ingyenes template-re.
2016. ápr. 3. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nekik elegendo akkor miert lenne gaz? De egy eoldal webnode meg hasonlora mar nyugodtan ra lehet aggatni ezt a jelzot, a WP azert tud komolyabban es igenyesebben mukodni ezeknel.
2016. ápr. 3. 10:10
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
Nem gáz, akkor gáz ha a webstúdió sablont használ. Vagy például ha egyedi webfejlesztést hirdet és a referenciák wp-re épülnek. A látogatókat nem az fogja érdekelni, hogy egyedi CMS motorod legyen. Egyébként is az egyedi CMS nem mindig jelenti azt hogy jobb, sokaknál rengeteg hiba van benne és alapvető biztonsági problémák is vannak, amit wp-ben már rég kiküszöböltek. A wp-t is lehet biztonságosabbá tenni és folyamatos frissítés van, míg az egyedi rendszerekre nem jellemző...
2016. ápr. 3. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem, ha a célnak megfelel és ha nem egy multi forgalmú oldal, és így kitudja szolgálni a látogatókat...

Sokszor még egy statikus oldal is elegendő lenne.

Olyankor gáz mikor nagyon egyedit próbálnak alkotni WP -be, egyedi Theme és különféle pluginokkal, a vége többnyire egy hatalmas lomha izé lesz.

(a legdurvább amit láttam ilyenbe, azazvolt mikor 120MB -os (képek,css -ek, js -ek) kezdőlap, és meg kellet várni mire hogy letöltse és be cachelje mire kezdhettünk vele valamit, és még mobilon is 120MB -t.) :-D

Egyedi rendszert olyankor érdemes, ha egyedi oldalt és / vagy nagy forgalmút tervezel, aminek bírnia kell a terhelést, illetve informatikailag "buta" (többnyire idős 50+ -os) felhasználóknak, akiknek egy WP/Joomla alapú admin is megterhelő, és jóval egyszerűbb felület kell nekik.

#2: a biztonsághoz annyit még, hogy WP/Joomla az elsődleges támadási pontok, így naprakész biztonsági frissítés kell rájuk, mert ha egy bot rátalál... :-D

Bár erre egyik WP mániás ismerősöm csak meghúzta a vállát és annyit mondott: "napi mentésből vissza állítom"

(Ami addig jó is míg nem weboldal fejlesztéssel foglalkozol és nem 1000 weboldalról van szó több tucat szerveren...) :-D

2016. ápr. 3. 12:18
 4/9 anonim ***** válasza:

#3 Én egyszer hagytam, hogy ismerősöm egy WP oldalt futtasson egy nonprofit szervezet számára a VPS-emről, persze havonta ellenőriztem minden kiosztott ingyen tárhelyt, nehogy illegális dolog legyen rajtuk. Egyik hónapban azt láttam, hogy tele van mysql.socket fileokkal (persze azok csak díszelegtek) és "vírusos pluginokkal" az egész tárhelye, az oldal még működött bár televolt addigra hibákkal és előbukkanó popuppokkal meg minden szarral, gyönyörű látvány volt. Mikor kérte, hogy javítsam meg neki, egyből tiltólistára került.

Ő sem frissítette a rendszerét, ez és valószínűleg egy megbízhatatlan forrású theme okozta a dolgot, aminek komolyabb következményei is lehettek volna ha nem veszem észre időben.

2016. ápr. 3. 12:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha nem Comic Sans betűtípust használnak, akkor nem. :)
2016. ápr. 3. 13:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Open Sans-ot használt :)
2016. ápr. 3. 13:11
 7/9 Drone007 ***** válasza:

Ha egy webfejlesztéssel foglalkozó cég egy ingyenes cms-sel (még ha a sablon nem ingyenes is) készíti el a saját weboldalát, az feltételez egy bizonyos színvonalat.

Kb ugyanaz a helyzet, mint egy kínai olcsó cipőárusnál. Ott sem feltételezed, hogy valódi Nike/Reebok kerül elő a felhalmozott cipősdoboz polcokból.

A gáz az, hogy ha ennek ellenére minőségi weboldalt próbálnak eladni aranyáron.

2016. ápr. 3. 21:00
 8/9 A kérdező kommentje:

Webshop pl. 80.000Ft-tól, úgy hirdeti.

Na ezt csak azért kérdem, mert nekem is ez a végzettségem, de én meg mindig saját oldalt akartam írni csak nem jutok el odáig. De szerintem utolsó válaszolónak van igaza, én is így gondolom.

2016. ápr. 4. 07:39
 9/9 anonim ***** válasza:

"Webshop pl. 80.000Ft-tól", teljesen elképzelhető.

Alap fix szerkezetű áruház 80, plusz ez, plusz az, és már is 300 a weboldal. :-D

Nálunk nettó 60 -tól van.

Ami a webáruház alapjainak megfelel.

Tartalom kezelő rendszerrel ellátott oldal, termék katalógus (kategóriákba rakható termékek, 1 terméknek alap adatai, pl. azonosító, név, ár, leírás, kép)

felhasználó kezelő nélkül, azaz kosárba rakot terméket/termékekekt simán saját adatai kötöltésével megrendelhetik...

Majd ehhez jöhetnek olyanok, mint pl. extra adatok megadása, amik közt keresni lehet, vagy egy termékből többféle lehet több méretbe, színbe, esetleg mind ehhez még raktár szinkronizálás, majd a rendelésnél regisztráció lehetőség, rendelések állapotának vissza követése, kártyás fizetés integráció...

Szóval szépen fel lehet növelni, és az a -tól ár, nagyon is "-tól". :-)

2016. ápr. 4. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!