Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mit érdemes fejleszteni...

Mit érdemes fejleszteni referenciaként?

Figyelt kérdés
Milyen oldalt, alkalmazást írjak, ami összetettebb, referenciának megfelel és értelme is van?
2016. márc. 28. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy teljesen felesleges belekényszerítened magadat egy projektbe, csak azért, hogy legyen valamid. Referenciát úgy érdemes csinálni, hogy jön egy ötlet, vagy látsz valamit, ami marhára felkelti a figyelmed és késztetést érzel arra, hogy te magad is csinálj egy ilyet, mert érdekel, hogy működik. Az ilyenekbe fogod a legtöbb energiádat beleölni, de ezt észre sem fogod venni, mert örömmel csinálod, és meg is fog látszani rajta, hogy minden tudásodat beleadtad, ami tőled telik.

Igaz, én nem weblapot csináltam, hanem egy igen különleges zenelejátszót C#-pban. Régebben vettem egy ilyen bóvli 20.000 Ft-os táblagépet Android 2.2-vel, de volt rajta egy olyan zenelejátszó, ami letöltötte a zenéhez a szöveget, és kiírta a dalszöveg aktuális sorát, ahogy ment a zene. Na ez engem annyira felcsigázott, hogy egy ilyen hogyan működhet, hogy azon nyomban bele is fogtam. Megcsináltam ezt az alapváltozatot. Ha már dalszöveget tud letölteni, akkor tudjon már dalszöveget készíteni és időzíteni is. És ha már eddig eljutottam, akkor lehessen már lejátszás közben effektelni is a zenét (gyorsítás-lassítás, transzponálás, visszhangosítás, equalizer). Na de akkor tudjunk már úgy is zenét lejátszani, hogy ha megadok egy internet-címet, akkor játssza le azt is. Óh, és ha már internet-cím, akkor játsszon már le internetes rádiót is. De vajon azt hogyan tudnám megoldani, hogy az élő rádióadás megállítható, visszatekerhető és elmenthető legyen? Meg akkor ha már zene, akkor tudjon már MIDI-t is lejátszani. És így tovább, és így tovább. És ez sült ki belőle:

[link] (A szoftver nevét direkt töröltem ki)

Sajnos sikerült benne elkövetni azt a hibát, hogy túl sokat akartam, ez bizonyára feltűnt neked is, és már túl sok lett nekem, egy embernek. Aztán egyetemre mentem, és rájöttem, hogy elég sz_rul építettem fel. Így a projekt abbamaradt, de rengeteget tanultam belőle. Azóta eltelt 6 év, de a mai napig ezzel hallgatok zenét :)

22/F

2016. márc. 28. 22:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Én állandóan játékokat akartam írni. Így is lett. A 10. után már egész jól ment a dolog.
2016. márc. 29. 09:21
 3/5 anonim ***** válasza:
egyet értek a többiekkel én korában egy retró filmekkel foglalkoztam oldalt a akartam csinálni aztnán rájötem hogy nagyon melós és nem is érdekel anyira de most csinálók egy blogot a mozgáskorlátozottakról mivel én is az vagyok ugyan olyan melós de ez érdekel mer érint
2016. márc. 29. 10:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Én értelek titeket, engem a fényképezők és a fotózás érdekel, gondolkoztam is rajta hogy írjak-e egy közösségi oldalt, de letettem róla. Olyanra gondoltam, ami referencia (leendő munkahelyen is elismerik), eladható, és használható is.
2016. márc. 29. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Pl egy képmegosztó, automatikus galériába rendező oldalt simán összedobhatsz. Nézd meg a deviantArt-ot, ő is komoly hírnévre tett szert.
2016. márc. 29. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!