Komoly emberek segítségét várom! Szeretnék csinálni egy weblapot ami személyes ill. üzleti célra kellene és gondban vagyok a tárhellyel és az elkészítéssel. Hogy csináljam meg? Mit válasszak? Nem torrent oldal és nem is film ill sorozat nézős oldal.
Szóval Szeretnék csinálni egy weboldalt amit napi kb. 1000 ember látogatna és nagy sávszélesség kellene hozzá. De szolgáltatókat találtam akik foglyuk rá jó csomagokat kínálnak. De én nagy tárhellyel indulnék neki. Mivel nagy méretű adatok lesznek elérhetőek az oldalon. ( filmek többségében ) És érdekel, hogy otthonról használjak majd tárhelyet kb. 1-3 tb. vagy keressek valamilyen tárhely szolgáltatót aki megoldaná? Elég problémás a dolog... Szóval béreljek szervert meg weblapot vagy írjak weblapot és pakoljak alá egy tárhelyet és ahhoz ( dobjak egy házi szervert!? ) szóval nem tudom... A tárhely szolgáltatók mind kevés tárhelyet adnak a csomagokban.. szóval ezt se értem igazándiból...
A válaszokat előre is köszönöm.
És ha lehet normális, kulturált emberek írjanak ide.
Köszönöm.
"Jogdíjtulajdonos halála után 70 évig jogdíjas"
A magyar törvények szerint:
"31. § (1) A szerzői jogok a szerző életében és halálától számított hetven éven át részesülnek védelemben.
(2) * A hetvenéves védelmi időt a szerző halálát követő év első napjától, közös művek esetében az utoljára elhunyt szerzőtárs halálát követő év első napjától kell számítani.
(3) Ha a szerző személye nem állapítható meg, a védelmi idő a mű első nyilvánosságra hozatalát követő év első napjától számított hetven év. Ha azonban ez alatt az idő alatt a szerző jelentkezik, a védelmi időt a (2) bekezdés szerint kell számítani.
(4) Több részben nyilvánosságra hozott mű esetében az első nyilvánosságra hozatal évét részenként kell számítani.
(5) Az együttesen létrehozott mű védelmi ideje a mű első nyilvánosságra hozatalát követő év első napjától számított hetven év.
(6) * A filmalkotás védelmi idejét a következő személyek közül utoljára elhunyt személy halálát követő év első napjától kell számítani, függetlenül attól, hogy azok szerzőtársként fel vannak-e tüntetve: a film rendezője, a forgatókönyvíró, a dialógus szerzője és a kifejezetten a filmalkotás céljára készült zene szerzője.
(7) Ha a védelmi időt nem a szerző, illetve az utoljára elhunyt szerző vagy szerzőtárs halálát követő év első napjától kell számítani, és a művet a létrehozását követő év első napjától számított hetven éven belül nem hozzák nyilvánosságra, a mű a továbbiakban nem részesülhet szerzői jogi védelemben."
Forrás: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról ( [link] )
Az Egyesült királyságban is 70 év: [link]
Az USA-ban: [link]
Éppen ezért kérdeztem a kérdezőt, hogy említsen már egy olyan művet, ami szerinte már "2000-re teljesen eltűnt".
Igen, de csak 70 évig, különben mi értelme lenne a 70 évnek a halál után nem igaz?
70 év után is csak azért szűnik meg, mert ami olyan nagy jelentőségű hogy még 70 év után is jelen van, az már közkincsnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!