Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom szabalyozni a...

Hogyan tudom szabalyozni a beviteli mezo tartalmat?

Figyelt kérdés

hello!

Van egy urlapom. van egy url mezo. Azt szeretnem, hogy a mezo egy specifikus domaint fogadjon el csak.

Tudnatok linkelni vagy irni peldat?

<input class="input-xlarge " id="link_url" name="link_url" type="text" Placeholder="Paste link url here.">

Koszonom

2016. márc. 20. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Javascripttel leellenőrzöd. Ha fontos a dolog, akkor szerver oldalon is.
2016. márc. 20. 21:45
 2/7 A kérdező kommentje:
tudsz linkeni vmi cikket ahol valami ilyesmit irnak le? probalok googlezni kozben. Nekem kifejezetten olyan kellene ahol egy bizonyos szovegre korlatozhatom, es a form egyszeruen nem elkuldheto amig az input mezo nem korrekt.
2016. márc. 20. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
#1 nem. Ha kliens oldalon ellenőrzöl valamit akkor szerver oldalon is.
2016. márc. 21. 17:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Amúgy nem lenne egyszerűbb valami ilyesmi?

<span class="domain"> [link] class="input-xlarge " id="link_url" name="link_url" type="text" Placeholder="Paste link url here.">

Ekkor az inputba nem ír domaint.

Egyébként segítene, ha elárulnád pontosan mi a célod.

2016. márc. 21. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:

A megoldást én sem tudom, de értem mit akar, így a visszakérdező válaszolóknak (utólagos engedelmeddel kérdező) leírom a leggyakoribb példát.

A mezőben bizonyos szövegrészletnek szerepelnie kell. Mint amikor egy űrlapon e-mail-t kérnek. Ha nincs a mezőben "@" karakter, akkor visszadobja, mint hibás kitöltés. Ő ugyanezt szeretné, de nem csak 1 karakterrel, hanem egy teljes szövegrészlettel.

Tehát tegyük fel képküldésre kötelezne a kérdező, de ő valamiért (most az indokokat és más lehetőségeket felejtsük el!) csak és kizárólag kepfeltoltes.hu oldalt tudja fogadni. Akkor ha a mező nem " [link] kezdődik, akkor visszadobja hibás kitöltésként.

2016. márc. 21. 18:42
 6/7 anonim ***** válasza:

#3: Én speciel mindent leellenőrzök szerver oldalon is, de sokaknál látom, hogy megelégszenek csak a JS ellenőrzéssel.

Az #1 voltan.

2016. márc. 21. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:

<?php

$domain = 'www.akarmi.hu';

$input = trim($_POST['link_url']);

if (substr($input, 0, strlen($domain)) == $domain) echo 'Jó link'; else echo 'Nem jó link';

?>

<script>

function beir() {

var domain = 'www.akarmi.hu';

var input = document.getElementById('link_url').value.trim();

if (input.substring(0, domain.length) != domain) alert("Nem jó domain!");

}

</script>

2016. márc. 21. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!