(HTML+CSS) Mi a leghatékonyabb módja annak, ha egy adott honlapon látható kicsinyített, kép ami egy másik oldalon nyílik meg nagyban, az a képernyő közepére igazítva tegye ezt?
Figyelt kérdés
Tehát csak maga az igazítás lényeg.2016. márc. 17. 23:49
1/8 anonim válasza:
A képernyő közepére igazítást hogy értsük? Hogy mindig fixen a képernyő közepén marad, ha görgetsz is, vagy csak hogy az oldal megnyitásakor ott helyezkedjen el?
2/8 anonim válasza:
Abszolút vagy fix pozícionálás, attól függően, hogy fontos-e, hogy görgetés esetén is középen virítson a kép.
img.screencenter {
.. position: absolute;
.. top: 50%;
.. left: 50%;
.. margin-left: (A kép magassága / 2) * (-1);
.. margin-right: (A kép szélessége /2) * (-1);
}
3/8 anonim válasza:
#2 Ehhez tudni kéne a kép szélességét.
Szerintem js-el a legegyszerűbb, és akkor már működhet az amit mondasz. (ma már azért többnyire be szokták kapcsolni. :)
4/8 anonim válasza:
Body -nak adod meg, középre helyezve, nem ismétlődően...
5/8 anonim válasza:
img {
position:absolute;
top: 50%;
left: 50%;
-webkit-transform: translate(-50%, -50%);
-moz-transform: translate(-50%, -50%);
transform: translate(-50%, -50%);
}
6/8 A kérdező kommentje:
Semmi extra, tényleg csupán a képernyő közepére pozícionálva gondoltam. Görgetés nem szükséges sőt nem is lehetséges ezesetben mivel eleve csaka kép nagyított változatát jelenítené meg az oldal. Köszi midnekinek :)
2016. márc. 18. 19:11
7/8 anonim válasza:
Mármint egyáltalán semmi más nem lenne a képen kívül, vagy azért valami oldalkeret/fejléc helyet foglalna? Csak mert ha nem, lehetőséged van pusztán a képre mutatni a linkkel, és akkor a böngésző megnyitja premier plánban :D
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondoltam, bocs a hülye kérdésért, de egyelőre még nem tartok ott, viszont kíváncsi voltam a jóval tapasztaltabbak hogyan oldanák meg.
2016. márc. 18. 21:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!