CSS absolute position felülírja a margint?
A balra és jobbra igazított divek után, az ezeket tartalmazó diven belül helyezd el a következő sort:
<br style="clear:both">
Hali!
<br style="clear:both;"> (; kimaradt).
Sajnos már próbáltam, de nem működik. Azért köszönöm. :)
Rossz helyre tettem a stílust :'D
köszi szépen a választ :)
Absolute position közérpe igazításához ezek fontosak:
right: 0;
left: 0;
margin: 0 auto;
Pl.:
div {
position: absolute;
top: 0;
right: 0;
left: 0;
margin: 0 auto;
width: 100px;
height: 100px;
background: #000;
}
position absolute-nál nincs értelme a marginnak, hiszen az azt jelenti, hogy az abszolút blokk elemet a legközelebbi szülő blokk elem pozíciójához képest egy pontos pozícióba teszed. Ekkor a margin értelmét veszti, mivel az a relatív távolságot határozza meg a szomszédos blokk elemektől. Egy abszolút blokk elemnek viszont nincsenek szomszédai, amolyan lebegő pozícióban van.
Egy abszolút elemre a float sincs hatással.
A margin vagy a float csak relatív elemeknél érvényesül.
#5 elég félelmetes amit írsz.
1. amint írtam position: absolute-nál nem érvényesül a margin.
2. a left és a right érték egyszerre nem érvényesül. Vagy a jobb vagy a bal távolságot tudod beállítani, egyszerre a kettőt nem. Példádban a később meghatározott érték felül fogja írni az előzőt, de van olyan böngésző ami meg sem jelenítené a divet.
Mielőtt butaságot írsz ellenőrizd, hogy működik-e:
Drone007 pedig jót írtam, nézz utána.
Persze hogy nem jelenik meg, mert kitakarja a .joRelative :D
1. A right-ot ne tedd megjegyzésbe, nem írják felül egymást.
2. Absolute-nál is van értelme a margin-nek, calc() helyett jobb lett volna, ha azt használod: margin-left: -50px;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!