Ha egy HTML-t szerkesztek, hogy lehet bele olyan hivatkozást tenni, amitől letörli saját magát?
Sehogy.
(Szerzodest kell irni, nem trukkozni. Raadasul nem dolgozni olyannak, aki "lehet hogy nem fizet")
Na a lényeget akkor nem írtam le...
Van ez a HTML-fájl a gépemen, amire netes hivatkozásokat tettem.
Ezt a HTML-fájlt elküldeném pár embernek, és ők olyan mappába teszik ezt, ahova gondolják, tehát nincs fix helye...
De nem biztos hogy érdekli őket, stb... szóval az elején leírom a HTML-be, hogy ha nem érdekel, TÖRÖLD!
És a TÖRÖLD!-re szeretnék egy olyan hivatkozást, ami a gépükről törli, függetlenül attól, hogy melyik mappában van.
Végül is csak a saját elérési útjáról kéne eltávolítania a saját nevével megegyező fájlt, és ha lehet automatikusan bezárni az oldalt, mielőtt elmentenék.
Nem hinném, hogy jogosultsági problémába ütközne, ennyi erővel a *.bat fájlok sem tudnának törölni...
És nem gondolom, hogy levédetik, vagy rendszermappába másolnak egy átküldött fájlt...
A "jogosultsagi problema" ott van, hogy egy .bat file sem csak sajat magat tudja torolni.
Vagyis, ha lehetne egy weben levo (mivel a bongoeszot nem erdekli hogy helyi, vagy internetes a html lap, ) lap kepes lenne torolni, akor megoldhato lenne, hogy egy barmilyen linkre katintassal barmit letorolhessen a gepeden.
Amugy a futtathato allomanyok "exe, bat, com es meg nehany, de pc-s korokben ez a elterjet" azok amik tudnak torolni, mert "futnak" egy dokumentum (a html jellemzoen dokumentum) nem tud torolni, mert fut. (Es esetleg scriptelni lehetne, de az sem fut, hanem a bongeszo (offic program, hasonlo) futtatja.
// Olyan nincs, hogy egy file-nek csak sajat maga modositasara, torlesere stb legyen joga. Ellentmondana "mindannak, amit az informatikarol tudunk" :) //
Akkor leirom szep lassan, hogy te is megertsd: dolgokat futtatni csak futtathato allomanyok tudnak, ha van ami futtatja oket.
A php jellemzoen egy futathato allomany, amit a webszerveren levo php ertelemezo fordit le.
A html soha nem lesz futathato allomany, szoval nem is futtathat semmit.
De én olyasmire gondoltam, hogy pl. elindítja a cmd-t, vagy explorer-t, hisz a futtatható állományokat el tudja indítani, de ha egy text, vagy képfájlra hivatkoznék, azt is megnyitná az alapértelmezett program...
Csak az a baj, hogy onnantól, hogy elindítanám pl. a parancssort, megáll a tudomány, mert gondolom, nem tud a parancssorba írni. Mert ha tudna, akkor még parancssoron keresztül csinálhatna batch-fájlt, és elindíthatná, és az törölhetné magát, és a html-t is. Ebben az esetben a fájlnév ismert, csak az aktuális mappát kéne tudni.
Tudom, így túlbonyolítom, és felesleges hülyeségnek hangzik, de végülis, csak megcsinálni tart tovább, a folyamat gyorsan lemenne... Ha úgy lehetne...
Sőt igazából nekem az is mindegy, hogy HTML-e.
Nekem a lényeg, hogy könnyen tudjak csinálni egy olyan fájlt, amit ha elindítanak, előjön egy ablak, ami úgy néz ki, ahogy én akarom, benne a szöveggel, ami úgy néz ki, ahogy én akarom, benne a hivatkozásokkal, amik úgy néznek ki ahogy én akarok, de máshogy néz ki, ha rámutatok, és ha rákattintok, és a szövegen belül tudok csinálni ilyen hivatkozást is.
Nekem a HTML tűnt legegyszerűbbnek erre, de ha tudtok olyan programot, amivel könnyen lehet ilyet csinálni, és ingyenes, várom a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!