Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha egy HTML-t szerkesztek,...

Ha egy HTML-t szerkesztek, hogy lehet bele olyan hivatkozást tenni, amitől letörli saját magát?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy ne kelljen külön elérési út, hanem épp, ahol van, ahonnan meg van nyitva, onnan törölje.
2010. ápr. 2. 07:05
 1/10 anonim ***** válasza:
56%

Sehogy.

(Szerzodest kell irni, nem trukkozni. Raadasul nem dolgozni olyannak, aki "lehet hogy nem fizet")

2010. ápr. 2. 07:11
 2/10 A kérdező kommentje:

Na a lényeget akkor nem írtam le...

Van ez a HTML-fájl a gépemen, amire netes hivatkozásokat tettem.

Ezt a HTML-fájlt elküldeném pár embernek, és ők olyan mappába teszik ezt, ahova gondolják, tehát nincs fix helye...

De nem biztos hogy érdekli őket, stb... szóval az elején leírom a HTML-be, hogy ha nem érdekel, TÖRÖLD!

És a TÖRÖLD!-re szeretnék egy olyan hivatkozást, ami a gépükről törli, függetlenül attól, hogy melyik mappában van.

2010. ápr. 2. 07:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát ez nem fog menni csak úgy szerintem. Mivel a html önmagában nem alkalmas erre.Valami script esetleg képes lehet rá. Ahogy neten néztem acitvex-el lehet ilyet buherálni,de az meg böngésző függő.Másrészt jogosultsági gondokat vetne fel. Azért ilyen alapon egy oldal simán letörölhetné az összes fájlt a gépéről egy gombnyomásra.
2010. ápr. 2. 09:14
 4/10 A kérdező kommentje:

Végül is csak a saját elérési útjáról kéne eltávolítania a saját nevével megegyező fájlt, és ha lehet automatikusan bezárni az oldalt, mielőtt elmentenék.

Nem hinném, hogy jogosultsági problémába ütközne, ennyi erővel a *.bat fájlok sem tudnának törölni...

És nem gondolom, hogy levédetik, vagy rendszermappába másolnak egy átküldött fájlt...

2010. ápr. 2. 09:57
 5/10 anonim ***** válasza:

A "jogosultsagi problema" ott van, hogy egy .bat file sem csak sajat magat tudja torolni.

Vagyis, ha lehetne egy weben levo (mivel a bongoeszot nem erdekli hogy helyi, vagy internetes a html lap, ) lap kepes lenne torolni, akor megoldhato lenne, hogy egy barmilyen linkre katintassal barmit letorolhessen a gepeden.

Amugy a futtathato allomanyok "exe, bat, com es meg nehany, de pc-s korokben ez a elterjet" azok amik tudnak torolni, mert "futnak" egy dokumentum (a html jellemzoen dokumentum) nem tud torolni, mert fut. (Es esetleg scriptelni lehetne, de az sem fut, hanem a bongeszo (offic program, hasonlo) futtatja.

// Olyan nincs, hogy egy file-nek csak sajat maga modositasara, torlesere stb legyen joga. Ellentmondana "mindannak, amit az informatikarol tudunk" :) //

2010. ápr. 2. 11:51
 6/10 anonim ***** válasza:
ez nem fog menni, mert html csak leíró nyelv, php-ban meg tudnád csinálni, de azt meg azok nem tudják futtatni, akiknek elküldöd..
2010. ápr. 2. 13:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Mit bánom én, hogy a HTML törli-e magát, vagy elindít egy Windows-os programot háttérbe, és az törli le. Lényeg, hogy közvetett, vagy közvetlen módon a link indítsa el.
2010. ápr. 2. 13:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor leirom szep lassan, hogy te is megertsd: dolgokat futtatni csak futtathato allomanyok tudnak, ha van ami futtatja oket.

A php jellemzoen egy futathato allomany, amit a webszerveren levo php ertelemezo fordit le.

A html soha nem lesz futathato allomany, szoval nem is futtathat semmit.

2010. ápr. 2. 17:39
 9/10 A kérdező kommentje:

De én olyasmire gondoltam, hogy pl. elindítja a cmd-t, vagy explorer-t, hisz a futtatható állományokat el tudja indítani, de ha egy text, vagy képfájlra hivatkoznék, azt is megnyitná az alapértelmezett program...

Csak az a baj, hogy onnantól, hogy elindítanám pl. a parancssort, megáll a tudomány, mert gondolom, nem tud a parancssorba írni. Mert ha tudna, akkor még parancssoron keresztül csinálhatna batch-fájlt, és elindíthatná, és az törölhetné magát, és a html-t is. Ebben az esetben a fájlnév ismert, csak az aktuális mappát kéne tudni.

Tudom, így túlbonyolítom, és felesleges hülyeségnek hangzik, de végülis, csak megcsinálni tart tovább, a folyamat gyorsan lemenne... Ha úgy lehetne...

2010. ápr. 2. 19:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Sőt igazából nekem az is mindegy, hogy HTML-e.

Nekem a lényeg, hogy könnyen tudjak csinálni egy olyan fájlt, amit ha elindítanak, előjön egy ablak, ami úgy néz ki, ahogy én akarom, benne a szöveggel, ami úgy néz ki, ahogy én akarom, benne a hivatkozásokkal, amik úgy néznek ki ahogy én akarok, de máshogy néz ki, ha rámutatok, és ha rákattintok, és a szövegen belül tudok csinálni ilyen hivatkozást is.

Nekem a HTML tűnt legegyszerűbbnek erre, de ha tudtok olyan programot, amivel könnyen lehet ilyet csinálni, és ingyenes, várom a tippeket.

2010. ápr. 3. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!