Mindig is érdekelt a weboldalkészítés, de "kötelező" beadandókon kívül, nem nagyon foglalkoztam a dologgal. De ez lényegtelen is. Arra gondoltam, hogy vennék innen egy témát : [link] , és testre szabnám, változtatgatnék rajta stb, majd eladnám valakinek. Egészen pontosan az érdekelne, hogy azért a 17 $ -ért, én olyan licenszet kapok amivel ezt meg tudom valósítani? Tehát átszabhatom, és értékesíthetem is saját néven, csak az alján szerepeljen ez a copyright dolog? Vagy az életben nem fog senkit érdekelni? Másik dolog, hogyha én ezt szeretném eladni, akkor azt nyilván nem a legokosabb feketén, nem adózva...tehát hogy is működik ez egészen pontosan? Esetleg még az is érdekelne, milyen áron mennek az ehhez hasonló oldalak? Köszönöm előre is! Aki csak kötekedni szeretne, hogy "úgy sem értesz hozzá", ésatöbbi, az ne is pazarolja az energiáját lehetőleg.
"Use, by you or one client, in a single end product which end users are not charged for."
2016. márc. 5. 22:07
2/5 anonim válasza:
Persze, vállalkozást kell alapítanod. Talán jelenleg a legegyszerűbb a KATA-s (kisvállalkozó) leszel, havi 50 ezret kell fizetned fixen, évi 6 milliós forgalomig (ha diák vagy, nyugdíjas, vagy van fő állásod, akkor csak 25-öt). Viszont csak akkor lehet ez (tehát a honlapkészítés) a tevékenységi köröd ha van róla papirod. Minimum egy OKJ-s webmester, vagy webprogramozó, esetleg diploma.
2016. márc. 5. 22:21
3/5 anonim válasza:
Ja és az árakról: ilyen statikus oldalért szerintem max 50 ezret lehet elkérni, bár az attól függ, hogy ki a megrendelő. A főnököm szokta mondani: nem a honlapot árazzuk be, hanem a vevőt :)
2016. márc. 5. 22:24
4/5 A kérdező kommentje:
Hát most teljesen elszomorodtam :D. OKJ-m már van, méghozzá Számítógép-rendszerkarbantartó, valamint utolsó félévemet járom Felsőoktatási szakképzésben Mérnökinformatikus rendszergazdaként, akkor ezek szerint ezekkel neki se állhatnék egy weboldalnak? Ráadásul ez a vállalkozásos dolog se valami kellemes, mert hát havonta el kéne adni vagy 4-5 oldalt, hogy egyáltalán megérje. A témákról akkor meg csak annyit, hogy annak se látom nagyon sok értelmét, hogyha nem nyúlhatok bele, mivel akkor lényegében adatokkal töltök fel egy kész oldalt, amit nem mondanék "igazi" weblapkészítésnek, tehát nem élvezném a munkát annyira....free WordPress témáknál is ez a helyzet, hogy nem nagyon szabad piszkálni? Szóval összefoglalva ha ezzel szeretnék foglalkozni, akkor érdemes összerakni 100%ban saját témákat stb, és szereznem kell valami webes papírt? (ment a zöld kéz mindenkinek, köszönöm szépen :) )
2016. márc. 6. 10:34
5/5 anonim válasza:
A wordpress-es témákat tudtommal lehet szabadon szerkeszteni, bár ebben a témában nem vagyok otthon. Sok szabadúszó dolgozik wordpress meg joomla honlapokkal, sőt már láttam "komoly céget" ami szintén csak témákkal dolgozott. Persze a vevők többsége szeretné maga formálni a honlapja felületét, amit meglehet oldani cms oldalak alatt is, bár annyi munkával már szerintem saját oldalt is csinálhatnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!