Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem módosítja a szkript...

Miért nem módosítja a szkript a stílusparamétereket?

Figyelt kérdés

Egy grafikus felületet csinálok, amivel később bonyolultabb alakzatokat készítenék CSS formázással, miközben valós időben láthatnám a változásokat, de valamiért nem módosítja a javascript a paramétereket...

Szembetűnő az is, hogy mindkét beviteli mezővel a szélességet módosítom, mivel azt sem tudom, hogy lehet változót megadni a paraméter nevének, úgyhogy megköszönném, ha ebben is segítene valaki! :)

ez a teljes kód:

<!DOCTYPE html>

<html>

<head>

<meta charset="UTF-8">

<script>

function setValue(property){

}

if (document.getElementById(property).checkValidity() == true){

document.getElementById(property).ertek = document.getElementById(property).value;

}

else {

document.getElementById(property).value = document.getElementById(property).ertek;

}

document.getElementById('alakzat').style.width = '"' + document.getElementById(property).value + 'px"';

}

</script>

<style>

.menu{

display: block;

position: fixed;

top: 0;

right: 0;

width: 520px;

height: 100%;

background: #ffd8a4;

}

#alakzat{

display: block;

width: 100px;

height: 100px;

background: dodgerblue;

}

</style>

</head>

<body>

<div class=menu>

szélesség: <input type=number min=0 max=9999 id=width name=width style="width: 50px" oninput="setValue('width')" value='100'><BR>

magasság: <input type=number min=0 max=9999 id=height name=height style="width: 50px" oninput="setValue('height')" value='100'>

</div>

<div id=alakzat></div>

</body>

</html>

Előre is köszönöm a segítséget!:)

2016. febr. 24. 18:03
 1/7 A kérdező kommentje:

amit a kérdésben írtam, megoldottam, úgy néz ki nem kellett az idézőjel:

document.getElementById('alakzat').style.width = document.getElementById(property).value + 'px';

már csak a paraméternév helyére kéne változót tenni

2016. febr. 24. 18:51
 2/7 A kérdező kommentje:

találtam megoldást a másikra is, már nem kell segítség:D

document.getElementById('alakzat').style[property] = document.getElementById(property).value + 'px';

2016. febr. 24. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:
2016. febr. 24. 19:09
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi:D

ennél még mindig jóval többet szeretnék - háromszög kör stb egy kattintásra beillesztése, szerkesztése, de innen meg fogom tudni oldani:)

így is sokat segítettél, lényegesen egyszerűbb a megoldásod

2016. febr. 24. 19:45
 5/7 anonim ***** válasza:
3 szög kicsit macerásabb, kör még radius -al menni fog, a sok szögek meg hát... :-D
2016. febr. 24. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Esetleg Canvas -al próbáld...

[link]

(primitív, de egyszerű mintákba láthatod)

2016. febr. 24. 20:08
 7/7 A kérdező kommentje:

a sokszögeket több kisebb háromszögből megoldom, akár manuálisan, de az is lehet, hogy automatizálom, de ez nekem annyira nem fontos... a terv, hogy figuratív ábrákat készítsek viszonylag rövid idő alatt, úgyhogy háromszög, többféle négyszög, kör/körcikk, ellipszis is megteszi

kitartanék a css mellett, mert ebben legalább kiismerem magam.

Ami számomra új, az a javascript, eddig csak php-t használtam. Az oldalamon még egy lenyíló menüt is szerver-oldalról vezéreltem. :D

Ennyi új azonban bőven elég nekem, nem ugorhatok egyből a mélyvízbe.

Egyébként az adatellenőrző megoldásom szerinted jó?

erről beszélek:

if (document.getElementById(property).checkValidity() == true){

document.getElementById(property).ertek = document.getElementById(property).value;

}

else {

document.getElementById(property).value = document.getElementById(property).ertek;

}

2016. febr. 24. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!