PHP Ékezetes karakterek cseréje. Hogyan?
Tud valaki olyan php függvényt ami egy php fileban kicseréli az ékezetes karaktereket automatikusan ?
példa : á -> á é -> éí -> í
str_replace, preg_replace ...
Automatikusan hogy? Rágondolsz, és kicserélni, nem kell megírni?
Az a baj hibásan jeleníti meg a kérdést, mert a karakterek kódjait átforgatja... Nem Önmagára akarom kódoltatni...
ó = <code>& o a c u t e ;</code>
Pontosítok:
Egy adatbekérő formon ékezetes karakterek beírásakor a megjelenítő felületen hibásan jelennek meg az ékezetes karakterek, ezért szeretném a "kijelző oldalon " az ékezetest a kódoltra cserélni . Már olyan megoldást találtam ahol az ékezeteket elveszi, de az nekem nem jó.
Automatikus: Úgy gondoltam hogy a háttérben lefut...
$ekezetesnev = strtr(utf8_decode($ekezetesnev),
utf8_decode('àáâãäçèéêëìíîïñòóôõöùúûüýÿÀÁÂÃÄÇÈÉÊËÌÍÎÏÑÒÓÔÕÖÙÚÛÜÝőŐűŰ'),
'aaaaaceeeeiiiinooooouuuuyyAAAAACEEEEIIIINOOOOOUUUUYoOuU');
Asszem ez azt csinálja. Mondjuk ahogy írták, neked karakterkódolási problémád van, tehát ezzel csak eltakarod a bajt.
G.
A karakter kódolást utf-8, és iso-8859-2 is próbáltam , sőt htacces fileban is beállítottam a megfelelőt(amit a tárhely szolgáltató ajánlott).... De ez a karakter megjelenítési gond csak az include-olt oldalaknál lép fel.... Ezért kellene a karakter csere.
Vagy tényleg nem értek hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!