Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok két domaint...

Hogyan tudok két domaint használni? WORDPRESS

Figyelt kérdés
Ez a domain név alatt fut a wordpress weboldalam: cheapestlg.tk, de vettem hozzá com- os változatot amit szeretnék kicserélni, vagy mindkettő domaint egyszerre használni. Próbáltam leírások és videók alapján kicserélni, de mindig összeomlott a weboldalam. Valami olyan megoldás kellene ami tutira működik, mivel elég sok vásárlóm van napi szinten és nem szeretnék kísérletezni, mert kitudja mennyi vevőtől bukok el. Azt hozzátenném hogy nem akarom átirányítani a cheapestlg.com -ot a cheapestlg.tk-ra, hanem hogy amikor rálép valaki az oldalamra akkor tudja használni a weboldalt com-os domainen is (cheapestlg.com/shop), mivel jelen pillanatban át van irányítva a .tk-ra de amikor linkre lépek nem az a webcím jön hogy cheapestlg.com/shop hanem cheapestlg.tk/shop. Remélem valaki tud segíteni :)

2016. jan. 18. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A tk-t hanyagold mert komolytalan, 301 redirecttel minden oldal menjen a .com-ra.
2016. jan. 18. 19:53
 2/11 anonim ***** válasza:

A tk-t kell a com-ra irányítani, vagy egyszerűen a com-t kell preferálni.

Ha mindkettőt akarod használni akkor pedig dupla domain, dupla fájlok (szinkronba), és egy adatbázisból a két oldal.

2016. jan. 18. 20:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Amúgy semmi értelme nincs, hogy mindkettőről elérjék, csak magadnak ártasz vele. (átirányítás persze mehet)

[link]

2016. jan. 18. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Még mindig nem tölti be... :-(

Szerintem elsőnek ezzen javíts, mert ez nagyon gáz.

Amúgy TK -t felejtsd el, ha felfuttatod, azaz sokan felkeresik, akkor szépen "túszul ejtik" és szép összegért kaphatod csak vissza.

2016. jan. 18. 22:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Beszéltem a webtárhelyszolgáltatómmal, annyit mondtak hogy csak átmeneti a lassulás. Szóval akkor egyszerűsítsük le. A tk helyett a com-ot szeretném használni.
2016. jan. 19. 14:51
 6/11 anonim ***** válasza:

Ez nem "átmeneti", vagy is lehet átmeneti, amíg másikra nem váltasz.

Most ha jól vettem ki, egy webtárhelyet bérelsz, ami az IP információk alapján egy drága VPS szerver része...

Ez bizony így halmozottan hátrányos jelenség.

Azaz a weboldalad osztott tárhelyen, ami egy osztott szerverről üzemel, egy igen csak erőforrás igényes rendszerrel.

Vázlat: [link]

2016. jan. 19. 16:02
 7/11 anonim ***** válasza:
A domaint a tárhely adminon kiegészítő tartományként/ külön domainként/plusz tartományként fel kell venni, a gyökérnek meg azt a mappát add meg ahol a .tk-s domain tartalma is van, ezután törölhető a .tk-s domain a tárhelyről. Vagy az is elég ha a DNS-t leirányítod a tárhelyről.
2016. jan. 19. 17:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy egy kukkot sem értek az egészből, de azért köszi a válaszokat. Esetleg valaki tudnak valami videót ajánlani, vagy leírást?
2016. jan. 21. 19:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Az elég nagy baj ha semmit nem értesz belőle.

A lényeg hogy a .tk-s domaint irányitod a .com-ra

A .com-s mappába helyezed a fájlokat, de egyszerűbb a tk-t átnevezni ha már felvetted a domaint.

És mindenhol ahol a tk-t hirdetted ott javítod a .com-ra és egy idő után meg is szünteted a .tk-t

- De mivel ez egy bevételt generáló oldal és ha nem tudod megcsinálni vagy nem érted, így nem ártana ha meg fizetnéd. Ez az egyik a másik hogy az oldalad igencsak hagg némi kívánni valót maga után pláne, hogy semmi nincs mögötte (vállalkozás, egyéb).

- A wordpress-t meg amúgy is hanyagolnám webshopnap.

2016. jan. 22. 22:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyéni vállalkozó vagyok, tehát legálisan csinálom, csak nemrég kezdtem, az egyik ismerősöm csinálta nekem ezt az egész weboldalt, de nem felyezte be. Szóval ezért kérdezem. Ha nem wordpress-t akkor mit ajánlanál? Fizessek egy cégnek hogy csináljanak nekem weboldalt? Szerintem felesleges lenne kiadnom pénzt a weboldaltervezőknek, mivel azok úgysem csinálnának olyan weboldalt amilyent én szeretnék, ha meg igen, elég húzós lenne. A másik meg hogy rengeteg vásárlóm van és nem nagyon szeretnék mostmár wordpress-t cserélni. Esetleg tudnátok ajánlani webtárhelyet?
2016. jan. 24. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!