Orosz betűk weblapra?
Figyelt kérdés
Csak néhány mondatot kellene oroszul kiírnom weblapom egyik aloldalára. Hogyan tudom megoldani? Mindenféle karakterkészleteket találtam a neten, amivel a html-be be lehet írni kiskutyafarka betűket is, de oroszt sehol!!2010. márc. 26. 14:27
1/11 anonim válasza:
Esetleg ha a google fordítóval lefordított szöveget kopizod?
2/11 anonim válasza:
UTF-8-as karakterkészletet használj, úgy tudom abból elő tudod csalni az orosz betűket is. Viszont ebben az esetben a doksit, ne ASCI-ban mentsd el, hanem UTF-8-ban BOM nélkül.
3/11 anonim válasza:
konkrétan HTML-ben akarod megírni vagy valamilyen szerkesztőt használsz?
4/11 A kérdező kommentje:
Konkrétan html-ben szeretném megírni, a weblap egyébként sima ANSI-ban van kódolva, a UTF8 valamiért nem jött be, hibásan jelentek meg a karakterek. Próbáltam már betűtípust váltani a stíluslapon, meg orosz nyelvű oldalról vágólapon keresztül beírni a szöveget, de csak kérdőjelek jelennek meg a karakterek helyén.
2010. márc. 27. 12:55
5/11 anonim válasza:
UFT-8-nál kérdőjeles volt a dolog? Akkor UASI-II-t használj!
6/11 A kérdező kommentje:
A UTF8-nál a magyar betűk nem voltak jók. Csak ANSI-val tudtam kihozni, hogy jól jelenjenek meg. UASI-II? Olyat fel sem ajánl a notepad++
2010. márc. 27. 15:50
7/11 anonim válasza:
Ha Notepad++-szal konvertálsz akkor a magyar ékezetes karaktereket is jól jeleníti meg.
A Kódolás alatt az Átalakítás ... kódolásra menüpontokat használd. Annak úgy jónak kell lennie.
8/11 A kérdező kommentje:
Igen, azt is használtam, mindent utf8-ban csináltam, és ha feltöltöttem az extrára, ott minden olvasható, de ha a fizetős tárhelyre rakom fel ugyanezt, akkor már krixkraxok jelennek meg. Akkor a szolgáltatóval lehet baj?
2010. márc. 28. 11:00
9/11 anonim válasza:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
tedd be a head részbe, ha még nem lenne. Amúgy igen, lehet conf beállítás is a baj szolgáltató oldalon, ha valaki tud hacket rá, kíváncsi lennék én is, mert okozott már fejtörést.
10/11 A kérdező kommentje:
Igen, ez pont így benne van a headben, akkor megyek a szolgáltatóhoz reklamálni. Majd jelentkezem, addig is köszi!
2010. márc. 29. 08:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!