Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehet normálisan webfejle...

Hogy lehet normálisan webfejlesztést csinálni windowson?

Figyelt kérdés
Hogy lehet normálisan webfejlesztést csinálni nem-unix-szerű oprendszeren? npm, sass, grunt, bower hogy a manóban működik ott, mingw-vel, vagy mi? Meg az a béna fekete konzol van csak, ahol se visszafelé keresés, se kijelölés/beillesztés, se lapok, se semmilyen 20. századi megoldás nem használható? A windowsos fejlesztők azzal bénáznak? Vagy megmaradnak a notepad++ szintjén?

2016. jan. 5. 11:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
attól függ mi neked a hatékony, nekem elég hatékony a windowsos dev környezetben lefejlesztett kód is, és a windows-on megírt, de linuxon futtatott kód is...
2016. jan. 5. 12:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem a kód hatékonyságáról beszélek, hanem a fejlesztés hatékonyságáról, a refaktoring, a tesztek futtatásáról, a lintről, és a többi, automatizálható folyamatról. Ezek egy részét az IDE elvégzi, de sok mindenhez nem találni eszközt, plugint. (gettext pot-ból mo-t fordítás mentéskor automatikusan, deploy előtt css,js uglify-concat meg ilyesmik)

A parancsoros eszközökön bőven nem a 20 karakteres bepötyögés értem, hanem hogy 10 napja kigreppeltem egy 5000 fájlos projectből egy hivatkozás url-t ami el volt rontva, akkor ne kelljen már újra megcsinálni, csak ctrl-r, megkeresem, és újra meg tudom nézi. Ha ugyanezt grafikus felületen kell az több idő és nem menthető/ismételhető, csak bizonyos esetekben. (pl: tc is tud menteni kereséseket) Erre a hatékonyságra gondoltam, nem arra hogy mi van a kódban az nem érdekes. Hogy egy deploy két gombnyomás (felnyíl->enter) vagy 10 kattintás a guival.

2016. jan. 5. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:
Jól van rendben, nagyon ügyes vagy, mi meg bénák, mert nem tudunk hatékonyan fejleszteni. Örülünk hogy te vagy az ász és megmondod a frankót, megpróbálunk a jövőben felérni hozzád hogy legalább a talpad megcsókolhassuk. :)
2016. jan. 5. 13:41
 14/21 A kérdező kommentje:

Ehh, félreértesz. Csak az érdekelt, hogy lehet-e ezt más környezetben is, mert nem követem napi szinten hogy mi történik a windows háza táján. w8-at láttam, de az csak az OS, eszközökről fogalmam sincs kb.

Természetesen mindenkinek az a leghatékonyabb, ahogyan épp csinálja, nem kell itt rögtön véresrongy. :)

2016. jan. 5. 13:49
 15/21 anonim ***** válasza:
Ja jó. Egyébként visszatérve a kérdésre, nem tudom hogy miért akarsz 20. századi megoldásokat használni. Én már rég 21. századi megoldásokat használok. Itt az ideje hogy továbblépj, mert az informatika állandóan változik, fejlődik, ha nem tartasz vele lépést, akkor lemaradsz.
2016. jan. 5. 13:56
 16/21 A kérdező kommentje:
:( Sajnos úgy látni még a 20. századiakat is alig használják. És nem csak webfejlesztés, mindennapi élet is. Pl. a boltban ott a kezében az okostelefon, de papírra írkált bevásárlólistán firkálgatja le a tétleket, pedig millió +1 app van amibe csak beírod, és "ikszelni" kell. És nem valami öreglány akinek a 100-as szög is integrált áramkör. Vagy a máv-nál már viszonylag régóta elérhető az otthon nyomtatott jegynél hogy pdf-be mented, és csak felmutatod a kalernak a qr-kódot. Szerintetek ha utazom rajtam kívül hányan vannak? Jó ha 3-4 egy egész vagonban, néha a kaller is úgy veszi elő a telefont, mintha a fél veséjét kellene kivenni...
2016. jan. 5. 14:30
 17/21 anonim ***** válasza:

Én pl papíron rengeteg dolgot tervezek amit később leprogramozok...sokkal gyorsabb és egyszerűbb papíron tervezni számomra, mert idehúzom-odahúzom ideírom odaírom...érzem mit csinálok...

azt például tudtad, hogy nem feltétlen emlékszel a jelszóra, de betudod írni? na ugyanígy van azzal amit leírsz, vagy lerajzolsz...arra nem emlékszel, hogy mit pötyögsz be, de ha leírtad akkor hamarabb beugrik, mivel máshol tárolódik...

vannak olyan amnéziások akik alátudnak írni, de nem tudják a saját nevüket megmondani...

attól mert fejlődünk attól még sok régi dolog nagyon is hasznos lehet!

például programozásban van aki 1 jogot 1 számon tárol, van aki meg 1 számot 32 bitként használ és 32 true-false értéket tárol rajta...amikor én egy számban több adatot tároltam megkaptam az egyik ismerősömtől, hogy milyen maradi vagyok, milyen elavult technológiát használok...holott 15 adatt helyett 1 adatot kellett csak tárolnom és fejben tartanom, sok téren megérte így tárolni...

2016. jan. 5. 14:41
 18/21 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom hogy nem kell pl.: papír, (az irodában én használom a programozók közül a legtöbb jegyzetfüzetet), csak hogy ha van jobb megoldás, azt kell használni és nem beragadni a 19. századi megoldásoknál.

Egy technológia pedig nem avul el, amíg nem lesz jobb valamelyik nála, szerintem.

De visszatérve a fő szálhoz: bash nélkül nincs élet, mégis sok zombi van itt még mindig...

2016. jan. 5. 14:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem azért futtatok virtuális rendszert mert ne lenne Win -es program hozzá.

Hanem azért mert a szerver linux alapon van, és fejlesztéskor is linuxon tesztelem, majd a tesztszerver is linxos, és végül mire élesre kerül, ami szintén linuxos...

Ritkán de előfordul, hogy 1-1 funkció nem úgy megy Linux -on mint Windows platformon, és ilyenkor lehetne utána malmozni. (pl. kép manipuláláskor, vagy mikor írtam egy scriptet ami körbe lasszozza a képet, kivágja hátteret és alphaba konvertálja...)

2016. jan. 5. 17:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha nagyon "menőzni" akarsz, akkor csinálj magadnak dev környezetet docker-el, aztán azt viheted bárhova magaddal.

Amúgy a konzolos toolok is mennek windowson, ha nagyon kell és nem akarsz a konzollal szívni, pár bat fájlba össze lehet kapni a gyakori parancsokat.

2016. jan. 5. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!