Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML oldalak egymásba ágyazása?

HTML oldalak egymásba ágyazása?

Figyelt kérdés
A következőt akarnám megcsinálni. Mondjuk van egy több oldalas html oldalam. Viszont ha van valami változás, nem akarom az összes oldalt szerkeszteni. Úgy szeretném, hogy legyen külön egy header és egy footer oldalam, amit csak beillesztek, előhívok a többi oldalon. iframe-en kívül van korszerű megoldás rá? Talán az import-ról, mintha olvastam volna valamit.

#HTML #ágyazása
2015. dec. 27. 15:00
 1/8 |Orfeusz| ***** válasza:
Szerintem a <link> tag tud beszúrni HTML oldalt is.
2015. dec. 27. 15:07
 2/8 |Orfeusz| ***** válasza:
Lehet, hogy tévedtem. Az iframe minden esetre használható bármi gond nélkül.
2015. dec. 27. 15:11
 3/8 anonim ***** válasza:

PHP-vel oldható meg (include), HTML-el nem. (Tudtommal, de ha tényleg működik <link>-kel, kíváncsi lennék egy konkrét példára.)

Vagy alternatíva: használhatod pl. a Jekyll nevű cuccot, ami kezel template-eket, layout-okat, és legenerálja a statikus oldalakat belőlük. Ezzel könnyen megoldható az, amit szeretnél.

2015. dec. 27. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:

legjobb PHP lenne.

Fapadosan iFrame -el.

Van egy keret oldal, ami minden lapon egyezik.

majd belső tartalom külön-külön lapokon.

target -el hivatkozhatsz egy iFrame keretre, amin belül betölti.

vagy include -al GET paraméterből, amit PHP dolgoz fel.

Ha komoly oldalt szeretnél, akkor egy WYSIWYG editorral, admin felületről szerkesztve, megjelenített oldalak, amit adatbázisból tölt be...

2015. dec. 27. 15:19
 5/8 anonim ***** válasza:
iFrame
2016. jan. 7. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocs al előzőért! Iframeben megadod hogy mekkora legyen a header vagy bármi más az oldalon és a megfelelő helyre berakod
2016. jan. 7. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:
De én inkább egy scriptet javasolnék mondjuk a wordpresst ott tök egyszerűen tudod kezelni
2016. jan. 7. 19:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Direkt nem ott akarom megoldani:D
2016. jan. 7. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!