Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » CSS-ben öröklödés + 1 extra...

CSS-ben öröklödés + 1 extra kérdés?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az megoldható CSS-ben, hogy pl van egy button class aminek vannak bizonyos attribútumai, és van például egy bigbutton class, ami mindenben megegyezik a button classal, kivéve a szélességgel?

Szóval:

.button {

width: 50px;

background-color: black;

}

.bigbutton {

width: 100px;

}

Azt szeretném, hogy a fenti példa szerint a bigbutton osztályú diveknek ugyanúgy fekete legyen a háttere, csak a szélessége legyen nagyobb. (szóval, hogy spróroljak pár sort.)

Másik kérdés:

Ha az oldalamnak nincs alja, mert ahogy görget le a felhasználó, újabb és újabb elemek jelennek meg, akkor hova érdemes helyezni a footer tartalmát? (Ahol eddig pl copyright volt, linkek Aboutra, Contactre stb.)

2015. nov. 9. 17:15
 1/7 A kérdező kommentje:

Jelenleg úgy oldottam meg, hogy van egy button classem, és ha ez a button az X id-jű div-ben van, akkor 100px-es legyen, ha az Y-jűben, akkor 50px.

Még egy kérdés: Ha van egy div-em, benne egy linkkel, hogy oldhatom meg, hogy a link az egész divre érvényes legyen?

Az a probléma, hogy raktam egy kis paddingot a div-nek, hogy nagyobb legyen, és ezáltal szebb is. De sehogy se tudom rávenni a linket, hogy a paddingnél is érzékelje az egeret. (display:block jelenleg a link)

2015. nov. 9. 18:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Öröklődés CSS-ben nincs. De nézz utána a LESS-nek vagy a SASS-nak, sokminden finomsággal kibővítik a CSS-t. :)

2. kérdés: én fixre tenném a footert. (Mindig ott lenne a képernyő alján, scrollozástól függetlenül.)

2015. nov. 9. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:

> Ha van egy div-em, benne egy linkkel, hogy oldhatom meg, hogy a link az egész divre érvényes legyen?

<a ...><div ...>...</div></a>

2015. nov. 9. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:

> Ha van egy div-em, benne egy linkkel, hogy oldhatom meg, hogy a link az egész divre érvényes legyen?

Najó, erre egy CSS-es megoldás:

- a div-ben a padding-ot lenullázod

- az a tag-nek pedig 100% width-et és height-et állítasz

2015. nov. 9. 18:28
 5/7 A kérdező kommentje:

3. válaszoló: tudtommal ez "illegális".

4. válaszoló: De nekem kéne az a padding. Vagy hogy oldhatom meg máshogy, hogy a a div nagyobb legyen, mint amekkora a benne lévő szövegnek kell? (ha beállítom a szélességét és magasságát, akkor a szöveg nem közepén van, de sem a line-height: 100%, sem a vertical-align: middle nem megy.

2015. nov. 9. 18:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem, hogy miért nem jó a line-height: 100%.

Csak az a baj, hogy a div-jeim méretei százalékban vannak megadva. Ilyen esetben hogyan oldhatnám meg a vertikálisan középre helyezést? Írjam át a méreteket konstans értékre, és akkor a line-heightet ugyanarra a magasságra?

2015. nov. 9. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Linkbe is lehet div-et tenni, de ha nem akarod, akkor:

<div class="link"><a href="#">Link</a></div>

.link {

position: relative;

}

.link a {

position: absolute;

top: 0;

left: 0;

width: 100%;

height: 100%;

}

2015. nov. 9. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!