Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Html weblapba mivel tudnék...

Html weblapba mivel tudnék képnézegető galériát létrehozni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb megoldás, amihez programoznod sem kell egy JAlbum nevű program, letöltöd, beimportálod a képeket, kiválasztod, hogy milyen stílusú legyen, ez létrehoz HTML és JPG (az eredeti képeid és indexképek) fájlokat, ezeket feltöltöd (ajánlatos az oldaladon belül egy mappába) és az index.html-re csinálsz egy linket (Frame-ba is beteheted, vagy az egész honlapod is lehet egy galéria).
2010. márc. 16. 18:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm megnézem.
2010. márc. 16. 18:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerintem ez meg is oldotta kösz még1x!
2010. márc. 16. 18:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Az nem tiszta hogy fog ez megjelenni a lapomon:D:D:D
2010. márc. 16. 19:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Sikerült a programmal megcsinálni a galériát? Ahol létrehoztad, ott elvileg létrehozott egy mappát (már nem tudom, hogy milyen néven, gondolom a galéria nevén), ebben vannak html fájlok (index.html, index2.html...) illetve képek. Úgy, ahogy van töltsd fel ezt a mappát (ftp-vel például), majd módosítsd az eredeti index.html (ha mást is tartalmazott a lapod, akkor a gyökérkönyvtárban van egy ilyen fájl, ezt te készítetted korábban) módosítsd, tegyél bele egy linket tehát például: <a href="galeraimappanev/index.html">Galériám</a>

Aki arra a linkre rákattint, annak megjeleníti a galériát.

Ha csak azt szeretnéd, hogy az egész oldal galéria legyen, akkor ne a mappát, hanem a mappa tartalmát töltsd fel, ekkor elvileg semmit sem kell csinálnod vele.

2010. márc. 19. 15:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Feltöltöttem. A linkjét másoltam parancsba interaktív gomba tehát ha valaki rákattint a képek gombra akkor az oldalra vezeti ahol mint a galériát nézegetheti. Tovább nem jutottam magas nekem amit írsz:D:D:D
2010. márc. 19. 18:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Tehát egy linket szeretnél készíteni, amire ha rákattintanak egy galériára viszi őket? (bár nem értem egészen pontosan, hogy mit nem tudtál, mert úgy vettem ki, hogy már működik a link).

Szerkesztővel csinálod, akkor csak be kell szúrni egy linket, akár egy interaktív gombba (vagy nem tudom mi az), és akkor működik.

Ha valami nem működik, akkor írj, hátha tudok segíteni

2010. márc. 19. 20:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Interaktív gomba sikerült csak akkor elvisz a weblapról. Most megtudtam csinálni úgy, hogy script kódot beszúrtam a lapba egy kis jalbum-os kocka megjelent arra kattintva megjelenik a galéria ez annyiból jobb, hogy kinyomják a linket és megint a weblapon vannak. Akkor lenne az igazi ha az én lamopon jelenne meg a galéria konkrétan. ákattintanak a képek gomra bejön a lap az én hátteremmel index fájlommal és ott lenne a galéria de lehet ezt ebben a formában nem lehet megoldani.
2010. márc. 19. 22:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Mindent meg lehet csinálni, csak azt nem értem, hogy hogyan gondoltad, gondolom az index.html-ed tele van szöveggel, képpel, hogyan lehetne oda egy képgalériát berakni.

Az nem lenne jobb, ha lenne egy link a galérián, hogy vissza a főoldalra, ez HTML-ben így nézne ki:

<a href="../index.html"><h2><center>Vissza a főoldalra</center></h2></a>

a <h2></h2> a mérete, minél nagyobb, annál kisebb lesz a szöveg <center></center> a középre igazítás.

Ezt kéne minden képgalériás index.html-be beszúrni (index2.html-be is index3.html...) a <body> után (ezt megtalálod a kódba, ha megnyitod jegyzettömbbel például), vagy ha jobban tetszik, akkor a kedvenc HTML szerkesztő programoddal megnyitod, és beszúrsz legfelülre egy Vissza a főoldalra szöveget, méretezed, formázod, és linkké alakítod: link pedig erre mutasson: ../index.html

a ../ jelenti az adott mappa feletti mappát, az index.html a fájlt amire hivatkozol.

2010. márc. 20. 11:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Nincs véletlen egy msn címed? Megmutatnám miről van szó.
2010. márc. 20. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!