Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML/PHP forráskód elrejtése?

HTML/PHP forráskód elrejtése?

Figyelt kérdés

Van arra valami megoldás, hogy egy PHP alapú oldal forráskódját elrejtsem? Arra gondolok, hogyha a böngészőbe jobb klikk --> oldal forrására kattintok, akkor ne lehessen (könnyen) kimásolni azt.

Konkrétan egy pár sort szeretnék csak így "titkosítani", amivel sok munka volt, azért nem szeretném ha csak úgy simán ki tudnák másolni.

Szóval van arra mód, hogy az oldal forrása menüpontból titkosítsam a kódot? (az ilyen jobb klikk tiltó kódok nem érdekelnek, mert azok semmit se érnek)

Előre is köszi.

2015. okt. 14. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Maga a php szerveroldalon fut, ha azt akarod elrejteni, akkor az már kész is. Mivel a html eljut a böngészőhöz, nincs nagyon módod rá, hogy elrejtsd. Maximum a jobbklikket meg a billentyűkombinációkat tudod letiltani, de ezzel sem okoztál túl nagy problémát a kódodat éppen lopni készülő felhasználónak.
2015. okt. 14. 18:16
 2/10 anonim ***** válasza:

[link]

Titkosítani tudod, elrejteni nem.Ha elakarnád rejteni azt a böngésző elől is kéne, akkor meg nem tudja "kirajzolni".

2015. okt. 14. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
#2 Ráadásul gondolom ezt sem tart sokáig kiíratni. :)
2015. okt. 14. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Aki azt megtudja csinálni, az már csak nem fog egy kis php kód miatt ezzel foglalkozni.
2015. okt. 14. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Valaha én is azt hittem, hogy nem lehet elrejteni. De nézzétek meg egy Facebook-oldal forrását! Lehet, hogy valahogy visszafejthető, de azért elég tisztességesen meg van nehezítve. Ilyet még nem láttam. Na persze nekik elég komoly programozógárdájuk van.
2015. okt. 14. 19:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Nincs abban sem semmi varazslat, pusztan js oldali templatek es generalt tartalom.
2015. okt. 14. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:

js oldali? :o

Egyéként nem tudtam kideríteni egyértelműen, de vajon a facebook használ jQuery-t az istenített standardot? :)

2015. okt. 14. 21:17
 8/10 anonim ***** válasza:

- A PHP kódot nem látod a böngészőben. Ezt ki is próbálhattad volna a kérdés előtt.

- A HTML-t elrejteni értelmetlen, mert akkor nem lenne mit megjelenítenie a böngészőnek.

- A JS-edet lehet minimalizálni, obfuszkálni, ezzel megnehezíthető az emberi megértés.

- A jQuery nem standard, hanem egy library, és az, hogy a FB használja-e, kideríthető egy böngésző segítségével, ha átböngészed a forrást, ugyanis a JS letöltődik. Tippre amúgy nem használnak, mert minek. Ha saját PHP interpretert tudtak írni maguknak, nem hiszem, hogy nagy szükségük lenne 3rd party cuccokra.

2015. okt. 15. 09:46
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Itt olvastam hogy standard, és az igaz is hogy nagyon sok helyen kérik. Eddig eljutottam a facebook forráskóddal, de mi van ha obfukszálják? :)
2015. okt. 15. 13:05
 10/10 Djjjozsiiiii ***** válasza:

Nem titkosítás, de egy kis trükkel elrejtheted egy átlag felhasználó elől az oldal forrását.

Készíts egy index.php -t, ami AJAX -szal behívja az adott lapot (valami.php).

Kereshetsz technikákat amivel a valami.php direktbe nem hívható be,

(google: block direct access AJAX request only)

illetve minden lapbetöltésnél, index.php -be egy tokent betéve paraméterezed meg a valami.php. Ezt a tokent a valami.php -ben tudod ellenőrizni.

Amúgy meg én örülnék neki ha már a kódjaimat lopkodnák :)

Amit védeni akarsz azt fogják ellopni legelőször.

2015. okt. 15. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!