Hogy tudom azt beállítani XAMPP-ben, hogy az IP címem beírásával bárki számára elérhető legyen a htdocs mappa tartalma?
Az apache beállításaiban van egy ilyen sor hogy
Listen 80
Ez azt jelenti hogy a 80-as porton keresztül fog figyelni a HTTP kérésre. A XAMPP-al nem kell semmit sem tenni, csak annyit kell csinálnod hogy ki kell nyitni a 80-as portot a http démon számára. Ha átírod másra akkor lehetőséged van másik porton hozzáférni a szerverhez (ha pl. több is futna)
Ha routered van akkor annak az admin felületén meg kell keresni a NAT -> virtual servert. Itt hozzá kell adni a belső hálós IP címedet, és hogy melyik külső portra érkező kérés melyik belső porton jelenjen meg. Célszerű mindkét helyre ugyanazt beírni.
Belső hálózati címedet úgy tudod megnézni a leggyorsabban hogy lenyomod a windows+R gombokat vagy start->futtatás, beírod hogy cmd, a feljövő konzolba meg hogy ipconfig.
Ha nincs router akkor a tűzfalon kell kinyitni a portot, ha van. (mivel nekem nincs olyan, és sokféle tűzfal lehet, ezért nem tudom hogy kell)
Ha nincs akkor a windows tűzfalat kell beállítani (mivel pár éve linuxos vagyok, ezért nem tudom hogy kell :D)
Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!