Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Amelyik hirdetésben megemlítik...

Amelyik hirdetésben megemlítik a joomlát, ott abban megy a fejlesztés?

Figyelt kérdés

Amelyik álláshirdetésnél említenek joomla/presta/wp,.. cms-t, ott valószínűleg azzal "fejlesztik" a weboldalakat, nem?

Vagy hogy megy egy normálisabb cégnél az ilyen? Mindenhol, egy egyszerű webshophoz is egy túlkomplikált lomha cms-t tákolnak át?

Mi éri meg mélyebben megtanulni, ezeket módosítani, bővíteni, vagy egyedi, lightweight, gyorsan működő oldalt fejleszteni?

2015. aug. 23. 21:32
 1/9 Drone007 ***** válasza:

Egy normálisabb cégnél nem ilyen "lomha cms tákolást" végeznek. A legtöbb értelmes helyen a feltételek inkább az MVC framework-ök ismeretére terjednek ki, több év tapasztalatra, OOP MVC szemléletre.

Én általában azokat a hirdetéseket, ahol WP/Joomla/stb "fejlesztőket" keresnek automatikusan kukázom.

Ugyanakkor van olyan nagyobb webfejlesztéssel foglalkozó cég, ahol megrendelői kérésre bele lehet futni ilyen WP/Joomla tákolásba.

Hogy mi éri meg jobban azt nehéz megmondani. Anyagilag - a készítő cégnek - lehet hogy a cms tákolás jobban megéri. Szakmailag, hosszútávon és minőségben mindenképpen az egyedi, gyors, megfelelő MVC keretrendszerrel fejlesztett weboldal éri meg.

2015. aug. 24. 08:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Ahol "lomha" és társait teszik be feltételnek, ott igen azzal bohóckodnak, és adják el az ingyenes modulokat jó pénzért.
2015. aug. 24. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi a baj a Joomlával? Ha már van egy kész keretrendszer, akkor miért kéne feltalálni újra a kereket?
2015. aug. 24. 15:56
 4/9 Drone007 ***** válasza:

#3 a joomla nem keretrendszer, hanem tartalomkezelő rendszer. Még a legújabb joomla sem MVC szemléletű, ami önmagában nem lenne gond, de maga a motorja egy zagyva káosz. Persze próbálnak egy saját keretrendszert fejleszteni a cms alá, de még mindig nem bírtak egy átlátható egységes rendszert összehozni.

Egy szóval a joomla minden csak nem könnyű és gyors rendszer, ráadásul az adminisztrációs felülete is egy túlbonyolított szörnyeteg, minden UX fejlesztő rémálma.

2015. aug. 25. 08:37
 5/9 anonim ***** válasza:
És a Drupal?
2015. aug. 25. 09:23
 6/9 Drone007 ***** válasza:
A Drupal ha jól emlékszem Simphony keretrendszert használ, lényegesen fejlettebb, mint a júmla. Csak sajnos az meg kinézetre olyan mint egy múlt századi kövület - a sok egy kaptafás téma ellenére.
2015. aug. 26. 07:58
 7/9 anonim ***** válasza:
És mi a helyzet a wordpressel? Mámint azt tudom hogy az is cms, csak hogy az mennyire használható? Sokan még webáruházat meg közösségi oldalt is csinálnak belőle.
2015. aug. 26. 08:15
 8/9 anonim ***** válasza:

#7: amíg nem sok a modul, plugin, kicsi az adatbázis, és optimalizálva is van, addig jó.

Ha ezekből egyik borul, akkor meg ismered a WWW új fogalmát.

Wait Wait Wait

2015. aug. 26. 08:58
 9/9 anonim ***** válasza:

ezt csak igazolni tudom nagyon sok vele a munka de megéri [link]

én ezt egy ingyenes szerverrel éltem el pedig kezdő vagyok

2016. ápr. 26. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!