Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Automatikus kijelentkezés?

Automatikus kijelentkezés?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne úgy megcsinálni egy automatikus kijelentkezést, hogy ha a böngészőben a vissza gombra nyomok, akkor az a tartalom, ahonnan át lett irányítva ne legyen megnézhető?

2015. aug. 21. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Meg kell szüntetni a session-t.
2015. aug. 21. 16:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Nyilván az automatikus kijelentkezéssel kijelentkeztetem a fiókból (tehát megszüntetem a sessiont-t), de amikor a visszára nyomok akkor a tartalom mégis látható.
2015. aug. 21. 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt kb. sehogy nem lehet megoldani, ugyanis az a tartalom olyankor gyorsítótárból (cache, a látogató saját gépére mentett adat) töltődik be. Nincs rá semmilyen befolyásod. Cache policy-t lehet beállítani, de ez úgyis a böngésző "döntése", és vissza gombra a legtöbb esetben így reagálnak.
2015. aug. 21. 23:04
 4/8 A kérdező kommentje:
és nincs erre valami "hack"?
2015. aug. 21. 23:22
 5/8 Drone007 ***** válasza:

Ilyesmire általában nem készülnek fel az oldalak, hiszen normális esetben erre ott a kijelentkezés gomb, de megpróbálkozhatsz olyan eseményt figyelni, ami a lap elhagyását figyeli. Nativ javascriptben az onbeforeunload esemény, jqueryben az unload esemény lehet a segítségedre.

Az esemény hatására ajax segítségével meghívsz egy kijelentkeztető szerveroldali scriptet.

(nem próbáltam, elméletileg működhet, de lehet, hogy a cache becsapja az ilyen eseményeket)

2015. aug. 22. 09:10
 6/8 anonim ***** válasza:
#5: Szerintem a front-endet ugyanúgy megjeleníti cache-ből, de ha akar valamit csinálni úgysem tud, mert már kijelentkezett.
2015. aug. 22. 10:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Minden kattintást oldj meg POST űrlapküldéssel. Jó bonyolult lesz tőle a kódod, de amikor visszalép, akkor újra kell küldeni az adatokat, és akkor már van mód ellenőrizni a sessiont.
2015. aug. 22. 11:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy oldottam meg hogy minden egyek oldalt ajax-al töltök be, javascript tömbben tárolom el, így a vissza gommbal még ez előtő oldarja jutsz vissza, kijelentkezéskor meg törlöm a változót ami a lapokat tárolja.
2015. aug. 24. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!