Ha olyat szeretnék az oldalamra, hogy fizetni kell pontért, aztán ha valaki nyer akkor én fizetek a nyertesnek. Ennek van valami jogi ill. adózási vonzata? Nem százezrekről lenne szó.
...fizetni kell.... ez már kimeríti a számlaadás tényét, illetve valamilyen céges forma meglétét
...nyer... tehát elbukhatja, ez meg szerencsejáték.
Még olyan oldalt sem készíthetsz legálisan, ami valamilyen védett játéktípushoz ad tippeket.
...részesedés -> piramisjáték, betétgyűjtés, ugyancsak tiltott.
tiltott? És pl. a 10forintért.hu szerű oldalak? Azok is gyűjtik a pénzt be mint állat és utána vagy megnyered vagy nem a terméket. Én nem ilyet akarok.
Nem akarom elmondani a teljes ötletet, de a lényege az hogy pontot lehet venni pénzért amit bizonyos dologba lehet fektetni, és valaki ha úgy alakul a bevétel x %-át visszakapja jutalom fejében. Ebben mi olyan rossz? Mintha pl. futóversenyen nem ez lenne... ott is van egy olyan, hogy nevezési díj. Utána tulajdonképpen abból az összegből van véve a nyertes ajándéka, csak előre. Akkor az is piramisjáték és 100x-os bűn? Na mindegy.
a 10forintert.hu vagy valós URL -en: WellBid.com egy Ciprusi cég, nem eu -s tulajjal, így a magyar törvények nem vonatkoznak rá.
NAV annyit tehet, hogy a 10forintert.hu -t eltéríti magához amint megkapja bírósági engedélyt.
(mert ugye se ÁFA, se VÁM nem kerül kiszámításra, amivel még 50~60% -al többet kéne fizetni)
Amúgy ez a WellBid egy pénz lehúzás + szerencsejáték.
Ugyan is nem abból van a bevételük, hogy eladják, hanem hogy licitálnak. ;-)
Így egy termék árának akár 2× -ese is bejöhet licitek formájában.
Ez lényegében a csóró emberek kihasználására megy...
Nézzük a te ötleted:
"pontot lehet venni pénzért" <<< itt akkor a befizetés, pont vásárlás után ÁFA -s számlát kell adnod, és egyéb adók lejönnek, mert a pontok olyanok mint a termékek, így bevételként kell kezelni.
"bizonyos dologba lehet fektetni ... a bevétel x %-át visszakapja jutalom fejében" <<< ez már nagyon hasonlít a tőzsdére, ahol értékpapírok a pontok, és abba lehet pénzt fektetni.
Itt más gazdasági szabályzások is vannak, ezt főként egy könyvelő tudná elmondani, de szigorú feltételekre számíthatsz...
A verseny és nevezési díjak rossz hasonlat.
A nevezési díj összege még csak nem is jelentős része a teljes költségeknek.
Az ilyent önkormányzati, vagy nonprofit szervezetek rendezik adományokból.
Azaz nem hogy pénzt hoz, hanem pénzt visz.
Dunaújvárosit tudom mondani egyedül, mert ott voltam érintett a szervezésében.
A nevezési díjak kevesebb mint 1% -t tette ki annak amibe az egész került.
durván 200 ezer volt a bevétel, és 25~30 millió volt a kiadás.
(különböző eszköz bérleti díjak (kordon, autó, pavilon...), technikai munkatársak, résztvevők közt osztogatott üdítők, ételek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!