Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mit csináljak? Létrehoztam...

Fogarasy bence kérdése:

Mit csináljak? Létrehoztam egy mysql táblát..

Figyelt kérdés

Létrehoztam egy mysql táblát.

rákapcsolódtam:

$conn = new mysqli('...','...'...'','...');

if($conn->connect_errno){

echo connect_error ;

die ();

}

aztán leszeretném kédezni, de nem történik semmi, még hibát sem ír ki ...:

require_once 'weboldal/connect.php';

if ($result = $conn->query("SELECT * FROM 'emberek'")){

$table = $result->fetch_assoc();

echo '<pre>';

print_r ($table);

}

$conn->close();

2015. aug. 6. 20:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Le szeretném kérdezni, ez3 szó, mert a le a kérdezni igekötője.

Ha jól látom, aposztrófok közé tetted az embereket, így esélyed sincs, ne tegyél köré semmit, vagy az alt gr 7-nél levő fordított aposztrófot, de fölösleges.

Egyáltalán, az emberek a tábla vagy az adatbázis neve? Ez nem derül ki abból, amit írtál. Zavaros, mert rákapcsolódni táblára nem lehet, adatbázishoz tudsz kapcsolódni.

Mysql konzolon mit ír ki ugyanez a parancs? Mindig ez legyen a hibakeresés első lépése, hogy MySQL-szinten működik-e a dolog.

2015. aug. 7. 08:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Miért írna ki hibát? Akkor kapsz hibát, ha a PHP kód szinten van probléma. Ha MySQL szinten, akkor nem, csak ha leprogramozod magadnak, mint ahogy tetted a csatlakozási hibánál.

Ha a $conn->query('...')-ben a query MySQL hibát generál, nem történik semmi különös: a kifejezés false-szal tér vissza, és a feltétel nem teljesül, lezárod a kapcsolatot, és vége a scriptnek (vagy megy tovább, nem tudom, mennyit másoltál be).

Ha debugolni akarsz, akkor az if ($result = ...) { ... } után a következőt kódot javaslom:

else {

echo $conn->error; //vagy $conn->errno;

die;

}

Ezzel sikertelenség esetén ki is íratod a MySQL hibát, mint ahogy a csatlakozásnál. Ezt a kódot teljes egészében te írtad, vagy ollóztad valahonnan? Mert utóbbira utalnak ezek a hibák.

Van azért még a kódban egy-két szépség: ahogy az első válaszoló is írta, táblaneveket nem teszünk ' közé. Marha jól néz ám ki ez is: echo connect_error ; A connect_error az valami konstans? Vagy csak valamit nagyon benéztél?

2015. aug. 7. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!