Hogyan lehetne megírni egy ilyen SQL queryt?
lényegében 3 táblát szeretnék összekapcsolni,
user tábla felhasználók adatai
id
username
...
property tábla - a felhasznékük autói, több is lehet nekik
user
car
car tábla - autótípusok tulajdonságai
id
kerekekszama
Azokat a felhasználókat szeretném kilistázni, akiknek olyan autójuk van, ahol pl. a kerekekszama = 5
Ez egy lekérdezéssor része, így nem tudom megközelíteni úgy hogy a B tábla van a FROM után :(
Eddig ezzel próbálkoztam:
SELECT user.id AS id FROM user INNER JOIN property ON property.user = user.id AND property.car = car.id AND car.kerekekszama = '5'
INNER JOIN ... ON után nem lehet AND! 1-1 mezőre vonatkozhat a két táblából. Ha több táblás kapcsolást szeretnél, többször kell INNER JOIN-t használni:
SELECT u.* FROM user u INNER JOIN property p ON p.user=u.id INNER JOIN car c ON c.id=p.car WHERE c.kerekszama='5'
(Ha a táblanév után írsz egy tetszőleges karaktersort, úgy is hivatkozhatsz a táblára, én így rövidítem a lekérdezéseimet, mert nem kell 10-szer leírni, hogy 'user', 'car', stb. Az u.* azt jelenti, hogy abból a táblából fogod megkapni az összes mezőt, ezt csak megszokásból írtam így.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!