Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy tudom megoldani? Webprogr...

Hogy tudom megoldani? Webprogramozási probléma.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám.Elkezdtem webprogramozással foglalkozni,de a weblapon a kódólás is látszik..sőt csak az.Néztem videókat és úgy csinálgattam lépésről lépésre ugyanúgy de nekem felmerült ez a hiba. Aki tudja miért kérem írja meg.

2015. júl. 13. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:
véletlen nem rossz a kiterjesztés? milyen kiterjesztést használsz? .php ?
2015. júl. 13. 23:32
 2/10 anonim ***** válasza:
PHP értelmező fut? Be van kötve Apache-ba?
2015. júl. 13. 23:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Plusz néha látom kezdőknél, hogy közvetlen szeretnék a PHP fájlt megnyitni a böngészőben.
2015. júl. 14. 07:39
 4/10 A kérdező kommentje:

notebook++ használok nem nagyon állítgattam semmit de megnézem hátha tudok valamit tenni az ügy érdekében :)

szóval ezt a PHP-t kéne használnom?

2015. júl. 14. 17:27
 5/10 Drone007 ***** válasza:

Kedves kérdező!

Sokszor írtam már, de neked is leírom, mert ismétlés a tudás atyja.

Nem vagyunk gondolatolvasók - én egy kicsit, de nem mindig megy :P -, ezért jó lenne, ha látnánk te mit látsz a képernyőn (képernyőfotó/screenshot), illetve a hozzá tartozó kódot is jó lenne látni, mert nehéz kiolvasni az elmédből.

Elsőre arra gyanakszom, hogy netről kopizott php kódokat akarsz html oldalba bemásolni, de nem használsz webszervert és php értelmezőt a kód értelmezéséhez, így jön ki az érdekes eredmény.

2015. júl. 14. 20:21
 6/10 A kérdező kommentje:

egész pontosan ezt látom!!

<!DOCTYPE html>

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type"content=text/html: charset=UTF-8"/>

</head>

<body>

</body>

</html>

2015. júl. 17. 00:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Szóval ez nem webprogramozás kérdést, hanem sima HTML. Ehhez akkor nem kell PHP, nem ott van a hiba.

Ez a jelenség akkor van, ha a fájlnak nem megfelelő a kiterjesztése, jelen esetben sima szövegfájlként nyitod meg az elvileg HTML fájlt. Próbáld meg átnevezni .txt helyett .html-re!

2015. júl. 17. 11:38
 8/10 anonim ***** válasza:

ha notepad++ -al nyitod meg, ez tökéletes.

ez egy üres HTML keret, ami UTF 8 kódolásra van állítva.

Ebbe kell felvinni a többi kódot, tartalmat, hasonlóan mint amikor menyitsz egy oldlat és megnézed a forrását.

2015. júl. 17. 11:59
 9/10 TrollFater ***** válasza:

Szabikám, olyan messze vagy a webprogramozástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Olvasgassál szakirodalmat, mert itt az alapok is hiányoznak.

[link]

2015. júl. 17. 13:10
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm. De én csak arra voltam kiváncsi nekem miért nem egy üres oldal nyílik meg mint a videóban..
2015. júl. 18. 01:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!