Mennyire terhel egy szervert az, hogyha másodpercenként indul egy lekérdezés?
Eddig Ajax-szal úgy csináltam, hogy másodpercenként lekérdeztem az egész táblát ( mysql ), de ez nagyon leterhelte.
Most arra gondoltam, hogy lenne egy külön tábla arra, hogy van-e új érték, amit lekérdezhetne, és ha igen akkor lekérdezné az egészet. Ez is nagyon megterhelő?
Kérdés, hogy pontosan milyen is az a tábla. Sejtésem szerint az a gond, hogy a táblád nincs megfelelően indexelve. Megfelelő indexeléssel akár több nagyságrenddel gyorsabbá válhat egy-egy lekérdezés. Azokra a mezőkre, amikre szűrés, sorrendezés van, érdemes indexelni.
Meg ugye a dolog attól is függ, hogy hány user fog másodpercenként egy kérdést intézni a szerver felé, illetve kell-e másodpercenként egy lekérdezés. Vannak erre is technikák, long pooling, stb…
Általában véve nagyon rossz ötlet másodpercenként HTTP kérést küldeni a szerver felé. Nem javaslom.
Nem tudom, mire kell, de helyette a WebSocket-et tudom javasolni.
Hát szerintem azért nem jó, hogy ilyen gyakran van lekérdezés, bár nem tudom mire kell.
Esetleg egy polling nem elég neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!