Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mennyire terhel egy szervert...

Mennyire terhel egy szervert az, hogyha másodpercenként indul egy lekérdezés?

Figyelt kérdés

Eddig Ajax-szal úgy csináltam, hogy másodpercenként lekérdeztem az egész táblát ( mysql ), de ez nagyon leterhelte.

Most arra gondoltam, hogy lenne egy külön tábla arra, hogy van-e új érték, amit lekérdezhetne, és ha igen akkor lekérdezné az egészet. Ez is nagyon megterhelő?

2015. júl. 13. 14:42
 1/4 2xSü ***** válasza:

Kérdés, hogy pontosan milyen is az a tábla. Sejtésem szerint az a gond, hogy a táblád nincs megfelelően indexelve. Megfelelő indexeléssel akár több nagyságrenddel gyorsabbá válhat egy-egy lekérdezés. Azokra a mezőkre, amikre szűrés, sorrendezés van, érdemes indexelni.

Meg ugye a dolog attól is függ, hogy hány user fog másodpercenként egy kérdést intézni a szerver felé, illetve kell-e másodpercenként egy lekérdezés. Vannak erre is technikák, long pooling, stb…

2015. júl. 13. 16:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja és persze ha mindig ugyanazt a lekérdezést futtatod, csak esetleg a paraméterek változnak, akkor tedd $_SESSION-be előkészített lekérdezésként. Még nem próbáltam , csak úgy eszembe jutott.
2015. júl. 14. 00:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Általában véve nagyon rossz ötlet másodpercenként HTTP kérést küldeni a szerver felé. Nem javaslom.

Nem tudom, mire kell, de helyette a WebSocket-et tudom javasolni.

2015. júl. 17. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát szerintem azért nem jó, hogy ilyen gyakran van lekérdezés, bár nem tudom mire kell.

Esetleg egy polling nem elég neki?

2015. júl. 27. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!