800x800-as koordináta rendszer kisméretű kirajzolása?
Sziasztok!
Azt szeretném megvalósítani, hogy gyorsan kis méretben kirajzolja a koordinátarendszer tartalmát az oldal.
(ez egy térkép)
Alapból a térképből egyszerre egy 7x7-es részt lehet látni, és ezt a részt lehet mozgatni. Ennek a betöltéssel nincs baj. De szeretnék egy minimapot a térképről.
Mint ilyet. Ebben a játékban egy 800x800-as világ van, aminek ha kicsiben, de kirajzolnám az összes pontját, akkor az nagyon sok idő lenne. Hogy oldja meg ez a játék, hogy ezt a kicsinyített képet a világról ilyen gyorsan megalkossa? Valami olyan algoritmust használ, hogy csoportosítva nézi meg a helyeket, és ahol több ugyanolyan pont is van, akkor a kicsi térképen azt jelzi 1 ponttal, míg ahol kevés, azt nem? Furán fogalmaztam meg tudom, de a lényeget remélem értitek.
Hát ez most annyira nem világos.(minden kéne, mert minden egyenlő fontossága)
Szóval valahogy úgy kéne megoldani, hogy ha egy 20x20-as négyzetben pl többségben van a füves rét, akkor zöld, ha az erdő, akkor sötétzöld, ha a víz, akkor kék stb. Az lenne a tökéletes, csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg, hogy a 20x20-as területet megvizsgáljam, anélkül, hogy minden elemen végigmennék.
Bár ha belegondolok, akkor SQL lekérdezéssel le lehet kérdezni, hogy melyikből mennyi van, ami ha pl 10 fajta van, akkor 10 lekérdezés, és ha 20x20-ast vizsgálunk, akkor a 800x800-ban 1600 db 20x20-as (ami nagyságrendileg kisebb a 640.000-nél), és így csak 16000 lekérdezést kell.
Szerintetek ez jó, vagy van jobb megoldás?
Hogy jön ki a 22500 lekérdezés? Ugye nem kérdezed le minden pixel színét egyesével?
G.
Vegyétek semmisnek az előzőt, mert közben rájöttem, hogy nem teljesen így van.
2-szeres ciklusban végigmegyek a koordinátákon, és ahol talál bejegyzést, ott a bejegyzésben lévő színt rajzolja ki, egyébként pedig barnát.
(Select Colour From...)
(num rows)
És így tart kb 20-25 mp-ig egy 150x150-es térkép kirajzolási pontonként.
Még nem válaszoltad meg a kérdésem. Minden pixelt külön kérdezel le? ("select ..." van a két for cikluson belül?)
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!