Szerzői jogi nyilatkozatot én is írhatok, saját feltételekkel vagy feltétlen szükséges ügyvéd hozzá ill. ha nem akkor mintát erre hol találok? Google nem barátom most. Nem találtam.
A szerzői jog mindenképpen védi a szellemi termékedet, legyen szó honlapról, zenéről, videóról, írásról, akármiről. Adhatsz át jogokat másoknak, ehhez nem kell ügyvéd. Annyiból viszont nem árt, ha van, hogy esetleg olyan dologra is jogot adhatsz, amire nem akarsz. Vitatott esetben lehet, hogy a másik fél olyan jogi csűrés csavarást fog véghezvinni, ami alapján belemagyarázza az általad átadott jogot valami olyannak, amit nem szándékoztál átadni. De összességében nem szükséges ügyvéd, hogy jogokat adj másnak.
Nem tudom pontosan mi a célod, pontosan mire akarsz feljogosítani másokat és milyen jogokat akarsz megtartani. Esetleg a Creative Commons-t érdemes megnézni, ott szépen kidolgoztak gyakori jogkategóriákhoz részletes licenszszerződéseket. Lásd: [link] , [link] choose/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!