Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan kell megoldani cssben...

Hogyan kell megoldani cssben ezt a kinézetet?

Figyelt kérdés

Helló.

Megkérdezném hogy az ilyen designt hogy kell megvalósitani? pl: [link] ncoron is ugyan ílyen kinézetű..mármint hogy jobb és bal oldalt van egy szines rész. aztán középen meg egy a4es oldal szerű lap ahol az oldal tartalma található.

köszönöm.

2015. jún. 17. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

Amúgy meg háttér a színes rész (body)

és a tartalom az A4 -es méretű pedig a középre igazítva egy DIV -ben.

2015. jún. 17. 12:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez egy sima fix szélességű div. Javaslom, hogy manapság érdemes egy kicsit tovább gondolni és alkalmazkodni a mobil megjelenítőkhöz is.
2015. jún. 17. 12:30
 3/10 A kérdező kommentje:

a bodyt tudom, viszont a megvalósitását még mindig nem igazán értem.

Szóval van egy alap háttér, amire ráraktam egy bordert középre igazítva és a borderen belül tárolják a szövegeket? Vagy azt nem borderrel csinálták?

2015. jún. 17. 13:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Csinálsz egy container divet a body-n belül:

<body>

<div id="container">

Ide jön a tartalom

</div>

</body>

Aztán CSS-el formázod:

body {

background-color: #000000; /* ez a szín, ami a két oldalon lesz, azaz a háttérszín */

}

#container {

margin-left: auto; /* tartalomrész elhelyezkedése balról */

margin-right: auto; /* tartalomrész elhelyezkedése jobbról */

width: 1000px; /* tartalomrész szélessége */

background-color: #ffffff; /* tartalomrész háttere */

}

És kész is. A containernél azért auto a jobb és a bal margó, hogy középre kerüljön a tartalmi rész. Innentől már egyszerű reszponzívra is megcsinálni, azt most nem írom le.

2015. jún. 17. 13:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Ahw nagyon hálás vagyok neked. Csst egy ideje ( nem olyan rég) tanulom már és ez a design nagyon érdekelt, mert egyre több helyen látom, csak nem tudtam h valósutják meg. Köszönöm szépen.
2015. jún. 17. 14:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kezd az alapokkal.. vannak tutorialok amik végigvezetnek ezen! A div az első pár leckében biztosan benne lesz.
2015. jún. 17. 14:05
 7/10 A kérdező kommentje:

elkezdtem már amúgy. 2-t is végignéztem teljesen, szóval valamennyire megy, na meg w3schoolsról is elkezdem majd. A divre viszont egyik se tért rá komolyabban, vagy csak nem értettem meg ahogy elmondták. a divet classal szoktam helyettesíteni, vagy valami mással.

Na de ezen a nap elkezdem tanulni újra. a sok vizsga/munka miatt nem volt időm rá.

2015. jún. 17. 14:25
 8/10 anonim ***** válasza:

"a divet classal szoktam helyettesíteni"

Tényleg nem ártana az alapoktól kezdeni, ha már ekkora hülyeséget sikerült leírnod.

2015. jún. 17. 14:30
 9/10 A kérdező kommentje:
erre gondoltam: [link]
2015. jún. 17. 14:37
 10/10 anonim ***** válasza:
hajjaj.. szerintem kezd ott, hogy html. amíg egy tag-et összekeversz egy attribútummal addig kár ilyen mélységig beleásnod magad :)
2015. jún. 17. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!